Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ''. ''ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ''SUPER MARKET'' ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ''ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'' ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ. ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! [ video ]

Μία πλασματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, παρουσίασε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μόλις μήνα πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αμφισβητήσει και την ίδια την πραγματικότητα, λέγοντας ότι η «η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνιστής στην ακρίβεια, άσχετα αν ο πολίτης αισθάνεται ότι υπάρχει ακρίβεια».
Καμία ντροπή, καμία αξιοπρέπεια απέναντι στους αδύναμους, στους χαμηλόμισθους και σε αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Όλες οι έρευνες ανεξάρτητων φορέων, όλες οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά ο Κώστας Σκρέκας προσπαθεί με κάθε τρόπο, «μαγειρεύοντας» τα νούμερα, να μας πείσει ότι αυτό που βιώνουμε είναι κάτι άλλο.
Μοιάζει με ακρίβεια, αλλά δεν είναι. Τις προάλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, γιος του Θεόδωρου Σκρέκα, για όσους δεν γνωρίζουν – τέσσερις φορές βουλευτής της ΝΔ – μας είπε ότι δεν είναι ακριβό το αρνί, αλλά… βαρύ και πως η κυβερνησάρα μας έδωσε στον κόσμο το δικαίωμα της επιλογής για το πού θα αγοράσει το αρνί του Πάσχα.
Λες και τις άλλες χρονιές, όλοι είχαν την ίδια τιμή. Τον άκουσα χθες να λέει ότι μηδενίστηκε ο πληθωρισμός στο σούπερ μάρκετ και πως πλέον υπάρχουν και φθηνά προϊόντα στα ράφια. Σε ποια ράφια, της αποθήκης που δεν έχουν τιμές; Ναι, αυτά είναι φθηνότερα. Ποια προϊόντα είναι φθηνότερα, γιατί εμένα πλέον δεν μου φτάνει το 50άρικο ούτε για τυρί, γαλοπούλα, ψωμί, γάλα και δημητριακά. Τα απολύτως απολύτως απαραίτητα, δηλαδή.
Του είπαν τις προάλλες για τις τιμές των αρνιών, απάντησε «όχι, υπάρχουν και ακριβά και φτηνά ανάλογα το βάρος», του τόνισαν σήμερα ότι οι τιμές στο σούπερ μάρκετ έχουν πάει στον Θεό, απάντησε: «όχι, το γάλα είναι φτηνό».
Καλά του είπε σήμερα η Χριστίνα Κοραή: «Αν σας ακούσει κάποιος που δεν ζει στην Ελλάδα θα πει ότι έχουν λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας».
Έχουμε τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία και τις πιο υψηλές τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και βγαίνει και μιλάει; Κανονικά θα έπρεπε να είναι κλεισμένος στο μπάνιο του και να ντρέπεται να βγει, όχι να μας λέει κάθε μέρα τι καλή εφαρμογή είναι ο e-katanalotis, που τις προάλλες είχαν να ενημερώσουν τις τιμές δέκα μέρες.
Είδατε, αντίθετα, πώς ασχολήθηκαν με τις εταιρείες και τις φορολογικές διαφορές της οικογένειάς του Στέφανου Κασσελάκη από την εποχή που ο ίδιος ήταν 14 χρονών και τελείωνε το Γυμνάσιο; Έκαναν αυτά τα ΜΜΕ, ως όφειλαν, το ίδιο και με τα Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σπίτια της συζύγου του και τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας;
Έχει οποιαδήποτε ευθύνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι ο πρωθυπουργός;
Αυτό, όχι, ούτε επί Χούντας δεν το σκέφτηκαν…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: