Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ''VIP'' ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!! [ video ]

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξηλώνει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέρα με τη μέρα και κρατάει μία προκλητική στάση απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες σε στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, με επείγον έγγραφό ζητάει τώρα να περιθάλψουν και μάλιστα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα, και μετά όσους άλλους πέσουν στην ανάγκη τους.
Το έγγραφο αποκάλυψε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος - ΟΕΝΓΕ.
Ο διοικητής είναι διορισμένος από τη ΝΔ. Μας λένε στα μούτρα μας ότι.....''είμαστε αναλώσιμοι και δεύτερης κατηγορίας πολίτες''.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση αντιστρέφει την αλήθεια, σχετικά με την εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" για την εξυπηρετηση συγκεκριμένων προσώπων που θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τον τελικό του Conference League.
Ενώ το έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου που δόθηκε στη δημοσιότητα και δεν αμφισβητείται από κανέναν, αναφέρει ότι τα VIP πρόσωπα που μάλιστα θα διαμένουν σε τρία συγκεκριμένα ξενοδοχεία τα οποία κατονομάζονται, θα εξετάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνης Γεωργιάδης επιχειρούν από χθες να πείσουν ότι αυτό που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, δεν ισχύει. Περιγράφουν δε, οποιονδήποτε αντιδρά εκφράζοντας απορία σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να δίδεται προτεραιότητα σ' ένα περιστατικό με μοναδικό κριτήριο την ιδιότητά του ασθενούς και το ξενοδοχείο διαμονής του, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει ιατρική αξιολόγηση, ως....''λαϊκιστή'' ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται ότι προκειμένου να φιλοξενήσει η Ελλάδα ένα σημαντικό γεγονός πρέπει να ορίσει νοσοκομείο αναφοράς.
Αυτό βεβαίως ουδέποτε περιγράφηκε ως πρόβλημα, αφού είναι αυτονόητο ότι οι χιλιάδες που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ή και σε περισσότερα νοσοκομεία, τα οποία επίσης αυτονόητα, πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το ίδιο συνέβη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ίδιο προφανώς και τον περασμένο Αύγουστο όταν φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη ο τελικός του Super Cup, το ίδιο κάθε φορά που η χώρα μας αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός σημαντικού γεγονότος. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ο "Ευαγγελισμός" ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς, αλλά ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό διατάζεται να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα συγκεκριμένους ανθρώπους, χωρίς επιστημονικά κριτήρια.
Η συνειδητή προσπάθεια του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αποδώσουν ακόμη και σε όσους γιατρούς αντιδρούν, την ιδιότητα του....''λαϊκιστή'' και του....''υποκριτή'', είναι εξοργιστική. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι....''αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το κυβερνητικό αφήγημα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα''......

Δεν υπάρχουν σχόλια: