Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ Η 6ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ !!! [ video ]

Το πράσινο φως για την εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας αλλά και σε αυτές που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά αυξημένο φόρτο εργασιών άναψε το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, του υπουργείου Εργασίας, καθώς ήδη τέθηκε σε εφαρμογή η δυνατότητα προδήλωσης του συγκεκριμένου μέτρου. Τυπικά, βάσει των ανακοινώσεων του υπουργείου Εργασίας, η εξαήμερη εργασία θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, κυρίως για επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες. Με τον νέο νόμο και τη θέσπιση 6ήμερης εργασίας η ανάγκη για χρήση υπερωριών περιορίζεται δραστικά, καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν αντί υπερωριών να απασχολούν το προσωπικό μία επιπλέον ημέρα καταβάλλοντας το ημερομίσθιο αυξημένο κατά 40%. Η 6η ημέρα θα έχει 8ωρο χωρίς υπερεργασία και χωρίς υπερωρίες. Με το σύστημα αυτό οι ανάγκες για υπερωρίες θα περιοριστούν σημαντικά και κυρίως οι επιχειρήσεις....''θα απαλλαγούν από τον διοικητικό φόρτο που απαιτείται για την έγκρισή τους''.

Η δυνατότητα εξαήμερης εργασίας αφορά αποκλειστικά:

  • Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας από τη φύση τους, που λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους καθώς και.
  • Επιχειρήσεις μη συνεχούς λειτουργίας που λειτουργούν 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους, σε περίπτωση αυξημένου φόρτου εργασίας, με υποχρέωση σχετικής δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: