Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η...''ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ'' Η...''ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ'' ΚΑΙ Η...''ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΤΗΤΑ'' !!! [ video ]

«Με τα νέα drones χρησιμοποιούμε ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, λέιζερ, τεχνητή νοημοσύνη και pinpoint της περιοχής, με στόχο την πρόληψη αλλά και τον εντοπισμό εμπρηστών. Πετούν μέρα και νύχτα ασταμάτητα σε όλους τους ορεινούς όγκους και τις ημιαστικές – ημιδασικές περιοχές της Αττικής» ήταν οι… ταπεινές δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μία μέρα προτού ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στη Βάρης – Κορωπίου και την Αργολίδα αλλά και τρεις μέρες πριν από τις φωτιές σε Ανάβυσσο, Αχαΐα, Αρκαδία και Κεφαλονιά.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας κόμπαζε και για το γεγονός ότι «τα εναέρια μέσα είναι περισσότερα από ποτέ, όπως και πέρυσι». Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η κλιματική κρίση αποτελεί μια από τις βασικές μεταβλητές πολλαπλασιασμού είτε των αιτιών είτε της έντασης των πυρκαγιών ανά την επικράτεια. Ωστόσο σε μια χώρα που δεν απέκτησε ποτέ τις απαιτούμενες υποδομές και μέσα αντιμετώπισης ή πρόληψης καλό θα ήταν ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός να αντιληφθεί ότι δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες περί ''ετοιμότητας'', ''πληρότητας'' ή… ''επιτελικότητας''.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πριν καεί το πελεκούδι το 2021; Τότε, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, λίγο προτού κουνήσει μαντίλι από το κυβερνητικό σχήμα επειδή κάηκε η μισή Εύβοια και συνολικά 1,3 εκατ. στρέμματα, o σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει: «Εχει γίνει μια καταπληκτική πρότυπη δουλειά όσον αφορά την αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος πυροπροστασίας στη χώρα μας». Οταν δε η χώρα είχε παραδοθεί άνευ όρων στις φλόγες, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης περηφανευόταν πως είναι «και πυροσβέστης και επιτελικός», γεγονός που τον κατέστησε....''πολιτικό ανέκδοτο''. Γι’ αυτό, λοιπόν, αν δεν θέλει ο Β. Κικίλιας να πάθει τα ίδια, ας δείξει λίγη εγκράτεια. Δεν είναι και δύσκολο, αν δεν θέλει να καταντήσει το....''νέο πολιτικό ανέκδοτο''.....  documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: