Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024 : ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΛΟΓΩ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΗΚΟΥΑΝΑ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ E. COLI ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΚΟΚΚΟΥ !!! [ video ]


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, προπόνηση των αθλητών του τριάθλου, καθώς η βροχή που έπεσε τα τελευταία 24ωρα στο Παρίσι έφερε μόλυνση στα νερά του Σηκουάνα και ήδη αρκετοί μιλούν για το 1,5 δισ. ευρώ που έδωσαν οι φορολογούμενοι υποτίθεται για να καθαριστεί το ποτάμι αλλά και να αποφεύγονται εκ νέου μολύνσεις. Τα ξημερώματα, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Στο Παρίσι πάντως οι διοργανωτές είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό, την Τρίτη και την Τετάρτη. Δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου πόσο πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίστηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών». Δαπάνησαν 1,5 δισεκ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα.
Ο ποταμός είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσει ο «καθαρισμός» και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα.
Να τονιστεί πως εναλλακτικό σχέδιο διεξαγωγής της ανοιχτής θάλασσας σε περίπτωση που τα νερά στον Σηκουάνα παραμείνουν ακατάλληλα, είναι η εγκατάσταση της κωπηλασίας.
Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, το Associated Press ειρωνεύτηκε ότι ως τελευταία λύση, οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν το τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) με δίαθλο (τρέξιμο, ποδήλατο και ξανά τρέξιμο). Είναι σαρκαστικό, αφού το Associated Press είναι Αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, και από την Αμερική ο Macron κατάφερε να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Το Παρίσι είναι μια ακραία βρώμικη πόλη όπου τα σκουπίδια και τα ποντίκια έχουν την τιμητική τους…
Είναι εντυπωσιακό αλλά η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ συνέστησε στους πολίτες της να περπατούν στο Παρίσι όχι μόνοι, αλλά αποκλειστικά σε ομάδες των πέντε ατόμων (πρωτοφανές)
Το State Department πιστεύει ότι δεν είναι επίσης «ασφαλές να μεταφέρει κανείς μεγάλα ποσά σε μετρητά ή να φοράει ακριβά ρολόγια και κοσμήματα».
Και αν είναι δυνατόν, να μιλούν χαμηλόφωνα, χωρίς να τσακωθούν με τους Γάλλους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: