Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η....''ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ'' !!! [ video ]

Το μήνυμα ότι για την κυβέρνηση η δραστική μεταρρύθμιση και....''ανάταξη του ΕΣΥ'' είναι μια από τις κεντρικές πολιτικές της τετραετίας, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου. «Είναι μια δύσκολη άσκηση καθώς έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικά προβλήματα και αυτό κάνουμε υλοποιώντας πλαίσιο τολμηρών μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις που σύντομα θα βλέπουν οι πολίτες ως χρήστες του ΕΣΥ. Μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν να κάνουνε μόνο με τις υποδομές πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με το προσωπικό, την αντιμετώπιση ελλείψεων διαχρονικών σε άγονες περιοχές» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Όπως τόνισε «έχουμε τη βούληση να υλοποιήσουμε αυτές τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις καθώς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα στο υπουργείο Υγείας».
Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και τις προληπτικές εξετάσεις «γιατί όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία η υγεία δεν ξεκινά στην πόρτα του νοσοκομείου. Γι' αυτό δίνουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και τους προληπτικούς ελέγχους ώστε να προλαμβάνουμε».
Παράλληλα σημείωσε ότι «η εμπειρία της πανδημίας μας υποχρέωσε να αποκτήσουμε πιο εξειδικευμένες γνώσεις του συστήματος υγείας και το χαρτοφυλάκιο αυτό το παρακολουθώ με μεγάλη ένταση. Οπότε αν με ξαναδείτε αιφνιδιαστικά να επισκέπτομαι δομές υγείας να μην ξαφνιαστείτε, για καλό είναι». Ακολούθως ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια ωραιοποιημένη περιγραφή της κατάστασης στην παιδεία και στην εργασία.
Ανέφερε χαρακτηριστικά τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη θέσεων όσων συνταξιοδοτούνται και κενών που καλύπτονται από αναπληρωτές. Επίσης, ενώ αυτή η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την 6ήμερη εργασία, διασύροντας διεθνώς τη χώρα, αλλά και μη προσμέτρηση ως εργασιακού του χρόνου προετοιμασίας των εργαζομένων, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των εργοδοτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι....
«η ανεργία μειώνεται» και....«το εργασιακό περιβάλλον έχει βελτιωθεί» χάρη στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: