Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Η ''ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ'' ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ !!! [ video ]

Eπανεκλέχθηκε στην προεδρία της Κομισιόν η  Ursula Von der Leyen, με 401 ψήφους, η οποία σκοπεύει να μετατρέψει την ΕΕ σε αμυντική ένωση κατά τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η επανεκλογή της στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, αλλά και από δυνάμεις της ακροδεξιάς και των πρασίνων.
Η πρόεδρος της Κομισιόν δεσμεύτηκε την Πέμπτη να δρομολογήσει αμυντικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής αεροπορικής ασπίδας, και να μην ανακόψει τις πράσινες πολιτικές, εάν κερδίσει μια δεύτερη πενταετή θητεία ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η επικεφαλής της Κομισιόν επανεκλέχθηκε, καθώς εξασφάλισε και τις θετικές ψήφους της ομάδας των Πρασίνων. Μετά από μυστική ψηφοφορία, η… ακατονόμαστη επανεξελέγη με 401 ψήφους υπέρ και 284 κατά. Χρειαζόταν περισσότερα από 360 ψηφοδέλτια για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 720 εδρών. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο βαθιάς ανησυχίας», είπε, απευθυνόμενη στους 720 νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας. «Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρώπη, μια ισχυρή Ευρώπη, μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση και γι' αυτό ζητώ σήμερα την εμπιστοσύνη σας».
Η κορυφαία πολιτική προτεραιότητα που τόνισε η Ο. von der Leyen κατά την ομιλία της ήταν η ανταγωνιστικότητα και η ευημερία, και αυτό δεν είναι τυχαίο, σημειώνει το Politico.
Πρόκειται να αποτελέσει το επίκεντρο της επόμενης πενταετίας, με την ατζέντα για το κλίμα να κινείται περισσότερο στο πολιτικό παρασκήνιο.
Η μεγαλύτερη εστίαση στην ανταγωνιστικότητα ήταν επίσης βασικό αίτημα της δικής της πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: