Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η...''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ'' Η...''ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ'' ΚΑΙ Ο....ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ !!! [ video ]

Ποιος δεν θυμάται την κυβέρνηση να λέει όταν παρουσίαζε τα …χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ότι αυτό το μέτρο θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές και πως αυτό είναι ένα πολύ δίκαιο μέτρο, αφού ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει; Τέτοια «μούφα» δηλαδή, όταν αντίθετα αυτό το μέτρο έδωσε την ευχέρεια στους ομίλους της Ενέργειας να τα παίρνουν ακόμα πιο «χοντρά» από όσους έχουν χαθεί μέσα στον πολύχρωμο κυκεώνα της ακρίβειας. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ακόμα κι όταν οι εταιρείες βλέπουν ότι από κάπου δεν έχουν το προσδοκώμενο κέρδος, τότε αποσύρουν το πρόγραμμα και εξαναγκάζουν τον κόσμο να μεταφερθεί σε άλλα που είναι πιο ακριβά. Μιλάμε για τέτοιο δικαίωμα επιλογής…Στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ (η παλιά Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για τα σταθερά τιμολόγια ήδη από τον Ιούνιο έχει σταματήσει η διάθεση κάποιων εξ αυτών με χαμηλές χρεώσεις, φθηνότερες από τα «πράσινα», που πήραν την ανιούσα σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε και το 70%! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, τρεις εταιρείες απέσυραν προγράμματα των «μπλε» τιμολογίων που θεωρούνταν πιο συμφέρουσες επιλογές για τους καταναλωτές…

Ο ένας μας δίνει δύο μήνες…δοκιμή.
Ο άλλος 150€ δώρο.
Ο τρίτος ηλιακούς συλλέκτες, χωρίς να έχουμε…ηλιακούς συλλέκτες.
Ο τέταρτος, τετραήμερο στην Μύκονο.

Αλλά εμείς προτιμάμε να μείνουμε με το θηρίο που γνωρίζουμε: Την ΔΕΗ.

Έτσι κάτι περισσότερο από το 95% των πελατών συνεχίζει να προτιμά το γνωστό «θηρίο».
Και τώρα πως θα ζήσουν με κάτι λιγότερο από το 5% των πελατών τόσες εταιρείες;
PIR, Protergia, Elpedison, NRG, Ήρων, Volton, Φυσικό Αέριο, ZeniΘ, Volterra, ΕΛΙΝΟΙΛ, Watt & Volt, ΚΕΝ, Solar Energy, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, We Energy, ΒΙΕΝΕΡ, Green, Nova Energy, (συγνώμη αν ξέχασα κάποια).

Θυμάστε που ο Πρωθυπουργός είπε πως θα φορολογήσει τις «Ρυθμιζόμενες χρεώσεις» με 90%;
Μέτρησε τις εταιρείες, είδε ότι οι μισές είναι δεν είναι για φούντο, είδε και ότι ο νόμος ήταν εξ’ αμάξης, και ανακοίνωσε πως λεφτά δεν υπάρχουν. Τι να φορολογήσει; Ξεχάστε το.

Το πρόβλημα άλλωστε δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά. Ήταν γνωστό στην ΤΡΟΪΚΑ.
Για αυτό και είχαν ήδη από το 2012 νομοθετήσει.

Το βάφτισαν τότε, «ρυθμιζόμενες χρεώσεις», με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαν να το πουν «Παναγιώτης» αλλά δεν έχει καμιά σημασία.

Σημασία έχει ότι μας κατάφεραν να πούμε και ευχαριστώ.

Γιατί, βλέπεις, αντί να πληρώνουμε από την μια τσέπη, αυτές τις χρεώσεις, τις πληρώνουμε από την άλλη, μέσω εφορίας.
Έτσι για να νοιώθουμε και ευγνώμονες.

Για πόσο καιρό; Μέχρι όλοι αυτοί που πίστεψαν πως η ΤΡΟΪΚΑ τους άνοιξε μια πόρτα για εύκολο πλουτισμό, γίνουν λιγότεροι.

Αλλά ας μην ασχοληθώ με αυτούς, είδαν την ευκαιρία και πήδηξαν στο τραίνο.
Θα ήταν χαζοί, άλλωστε, αν δεν το έκαναν.

Ας ασχοληθώ με μένα τον έξυπνο, που χάρηκα που κάποιος «άλλος» αντί για μένα θα πληρώσει τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις».

Ας ασχοληθώ με μένα που πίστεψα πως αν πληρώνω φόρο για τούς ρύπους, που είναι κομμάτι από το εμπόριο κοπανιστού αέρα που γίνεται ανάμεσα στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Νιγηρία....θα σταματήσω την «κλιματική αλλαγή».

Ας ασχοληθώ με μένα, που πίστεψα πως....δεν είναι αρκετός ο φόρος κοπανιστού αέρα αλλά, θα πρέπει να πληρώσω και για την σακούλα του SM, για το ποτήρι του fredo, αλλά και για το καπάκι.

Άραγε τώρα που πληρώνω φόρο ΚΑΙ για το καλαμάκι, λέτε να είναι αρκετά ώστε να μην πεινάνε και τα κακόμοιρα τα παιδάκια στην Αφρική.....

  Με στοιχεία από

Δεν υπάρχουν σχόλια: