Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ : ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ !!! [ video ]

Δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν, δεν ήρθε από τον ουρανό, αλλά σίγουρα ο ''κεραυνός'' της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήρθε σε μια στιγμή που έμοιαζε πολύ ''πιθανή''. Η νέα διάσπαση, οδηγεί το κόμμα στην καταστροφή και αφήνει τους ψηφοφόρους του στην απόγνωση. Σε κόντρα του παλιού δημοσιογραφικού κλισέ πως ''δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο'', οι Κρητικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαν να διαλύσουν το ''μαγαζί'' μια ώρα αρχύτερα, ξεκινώντας μια πορεία που ξεκάθαρα γκρεμίζει ότι είχε απομείνει από το τελευταίο κόμμα που κατάφερε να περάσει τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογική μονομαχία.

Βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη, η απαξίωση της ''Αριστεράς'' και της πολιτικής. Όλοι εναντίον όλων, σε μια «φραξιονιστική πάλη χωρίς αρχές» και χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Άλλωστε, επί του πολιτικού, από το '15 κι έπειτα, δεν εκδηλώθηκε η παραμικρή διαφωνία. Από τον Τσακαλώτο μέχρι τη Γεροβασίλη, από το Φάμελλο έως τη Δούρου, τον Λάμπρου ή τον Ηλιόπουλο συμφωνούσαν όλοι σε όλα. Η άποψη του «Αλέξη», η Σκέψη του Μεγάλου Τιμονιέρη, ήταν για όλους υπέρτατος νόμος. Γι’ αυτό και προτιμώ να μιλάω για κόμμα Τσίπρα και όχι για ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έπεται, άραγε;

Οι Τσιπραίοι θεωρώ πιθανό να επιχειρήσουν να κάνουν κάτι μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Οι Κασσελάκηδες θα κάνουν αναρτήσεις από το προαναγγελθέν τετραήμερο γλέντι του γάμου και θα καλλωπίζουν το βόθρο στις Σπέτσες. Οι ΝεΑρινοί θα ελπίζουν σε βελτίωση των επιδόσεών τους μετά από το ταπεινωτικό εκλογικό τους αποτέλεσμα με όλη την δημοσιότητα και το σπρώξιμο, που είχαν. Οσονούπω, θα έχουμε και κόμμα Πολάκη. Όποιος μπορεί, ας το εντάξει στην πολιτική γεωγραφία. Σίγουρα, πάντως, ΔΕΝ θα έχει, έστω και μακρινή, σχέση με την όποια Αριστερά.

Ένας πραγματικός - μη κατατάξιμος πολιτικά - ανοιχτός οχετός. Το κόμμα Τσίπρα αποσυντίθεται εδώ και μια δεκαετία σχεδόν. Η αποφορά γίνεται όλο και πιο αποκρουστική. Οι «διαρροές» έρχονται να ενισχύσουν την ανυπόφορη δυσωδία. Όσο κι αν η εξελισσόμενη, μετά την περσινή - πολλοστή - εξευτελιστική συντριβή του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη. Αυτή η βατραχομυομαχία βγάζει πολύ γέλιο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την τρομερή ζημιά, που έκανε αυτό το πολιτικό προσωπικό όχι μόνο στο Ελληνικό, αλλά και στο διεθνές κίνημα, στην παγκόσμια Αριστερά. Έχουμε πολλά να μάθουμε από όλο αυτό. Το γεγονός πως τελειώνει μέσα στη χλεύη είναι καλό πράγμα. Ο πλήρης εξευτελισμός αυτού του μορφώματος, που υπήρξε ντροπή για την Αριστερά και προσβολή για την Ελληνική εργατική τάξη, είναι καλό νέο.

Δεν σημαίνει πως έρχονται γρήγορα καλύτερες μέρες. Η έκλειψη, όμως, του κόμματος Τσίπρα, μέσα στα χάχανα, βγάζει ένα εμπόδιο από το δρόμο της όποιας δυνατής ανασύνταξης.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: