Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ....ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ !!! [ video ]


Αυξημένα φορολογικά βάρη καλούνται να επωμιστούν από εφέτος όσοι έχουν στην ιδιοκτησία τους βάρκες και σκάφη αναψυχής, καθώς επιβάλλεται ένας νέος φόρος πλοίων β’ κατηγορίας.

Ο φόρος αυτός, ο οποίος κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα με το μήκος του σκάφους, επιδιώκει – σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία – την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των θαλάσσιων υποδομών, καθώς και την βελτίωση της φορολογικής δικαιοσύνης στον τομέα της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα:

100 ευρώ εφόσον το μήκος του σκάφους δεν υπερβαίνει τα 7 μέτρα και

200 ευρώ εφόσον το μήκος υπερβαίνει τα 7 μέτρα και φθάνει μέχρι τα 12 μέτρα.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, όλοι οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων βαρών, φουσκωτών και ταχύπλοων σκαφών, υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση φόρου πλοίων β’ κατηγορίας μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης είναι η 26η Σεπτεμβρίου 2024, και ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2024.

Από το 2025, η καταβολή του φόρου θα γίνεται σε δύο δόσεις: η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου και η δεύτερη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: