Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ''NOVARTIS'' ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ....''Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ'' !!! [ video ]

Τι συμβαίνει όταν το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας γκρεμίζεται προς όφελος κάποιου ή κάποιων; Ποια ακριβώς είναι η επόμενη μέρα; Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι μας περιμένει; Η απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας να άρει το καθεστώς της δικαστικής προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων για το σκάνδαλο Novartis αποτελεί στην πραγματικότητα το πιστοποιητικό θανάτου της Ελληνικής Δικαιοσύνης και φυσικά της Δημοκρατίας που νοσούσαν αρκετό καιρό τώρα στον βωμό του… θαυμαστού «επιτελικού κράτους». Μετά τη σοβαρότατη σύγκρουση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αντώνη Σαμαρά με φόντο τα Ελληνοτουρκικά. Τελευταίο επεισόδιο η μομφή του πρωθυπουργού προς τον Μεσσήνιο πολιτικό περί «χαριεντισμάτων» με τον Νίκο Παππά, αλλά και την απάντηση κύκλων του «Πελοποννησάρχη», υλοποιήθηκε το πάγιο αίτημα Σαμαρά για άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο της Novartis. Μία μέρα μετά. Δηλαδή τι μέρα; Μερικές ώρες μετά. Παρά το σχετικό βούλευμα του Άρειου Πάγου, παρά το γεγονός ότι αυτή η απόφαση θα φέρει αντιμέτωπη την Ελληνική Δικαιοσύνη με την αντίστοιχη Αμερικανική.

Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητα της «Αικατερίνης Κελέση» και του «Μάξιμου Σαράφη» και έτσι θα μπορούν να στραφούν εναντίον τους δικαστικά όλα τα πρόσωπα για τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν. Πώς προχώρησαν στο πρωτοφανές αυτό «πραξικόπημα» (μιας και η λέξη έχει έρθει ξανά στην πολιτική ζωή της χώρας); Προσθέτοντας 57 λέξεις στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στο άρθρο που αφορά την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Η τροποποίηση δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε εισαγγελέα να κρίνει κατά περίσταση.
Είναι, δε, τόσο απροκάλυπτη η προσπάθεια να τιμωρήσουν τους μάρτυρες που για τη συγκεκριμένη προσθήκη στο άρθρο δεν υπάρχει καν αιτιολογική έκθεση, όπως ορίζει ο νόμος. Με απευθείας ανάθεση που λέμε. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Αν ψάχνετε να τα διαβάσετε στα Πετσωμένα ΜΜΕ αυτά, δεν θα τα βρείτε. Οι λόγοι ευνόητοι. Και ρωτάω εγώ τώρα; Ποιος θα αποφασίσει στο μέλλον να αποκαλύψει στοιχεία, ως μάρτυρας κατηγορίας σε σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος;
Ποιος θα πει την αλήθεια για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όταν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο και την οικογένειά του; Κανείς! Η Ελλάδα, αν και Ευρωπαϊκό κράτος, τουλάχιστον στα χαρτιά, μπαίνει και επισήμως στο «πηγάδι» εκείνων των κρατών – σε άλλα σημεία του πλανήτη – που βασιλεύει η διαφθορά και η αδιαφάνεια και που κάποιοι, λίγοι, διαμορφώνουν τους νόμους κατά το δοκούν εις βάρος των πολλών. Σκοπός τους να πλουτίζουν αυτοί και οι φίλοι τους και να περνάνε «ζάχαρη», γενικώς, οι ίδιοι και όσοι τους γνωρίζουν προσωπικά.
Ντρέπομαι και που τα σκέφτομαι. Όχι τόσο για μένα, όσο για τα παιδιά μας. Να τους πεις τι; Σώπαινε και συντάξου με τον δυνατό για να γλείψεις και εσύ κανένα κοκαλάκι; Σκύψε το κεφάλι ακόμα κι αν έχεις δίκιο; Γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο «δυνατός» από σένα που μπορεί να σε εξαφανίσει; Ξαναλέω, αυτή η απόφαση αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της Ελληνικής Δικαιοσύνης και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Δημοκρατίας......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: