Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ....''ΠΑΤΣΑ'' !!! [ video ]

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, σε συνεργασία με το ιστορικό πατσατζίδικο Τσαρούχας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πατσά, διοργάνωσαν μια εκδήλωση γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή το αγαπημένο αυτό πιάτο. Το απόγευμα της Πέμπτης, λάτρεις αυτού του ξεχωριστού πιάτου βρέθηκαν στο ιστορικό μαγαζί Τσαρούχας για να τιμήσουν αυτή τη γιορτή και εννοείται να φάνε το αγαπημένο τους φαγητό.
Πάνω από 100 άτομα φρόντισαν να δώσουν το «παρών» σε αυτή την όμορφη γιορτή, που με σάντουιτς, σούπες, πολύ ψωμί και δυνατή μουσική έδειξαν ότι μπορούν να γιορτάσουν ακόμα και Μεσοβδόμαδα ενώ το πλήθος ήταν «γεμάτο» χαμόγελα. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Ο Δημήτρης Τσαρούχας ιδιόκτητης του ιστορικού αυτού μαγαζιού είπε πως: «Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πατσά και τα 72 χρόνια Τσαρούχα.
Φτιάχνουμε τον πατσά αλλιώς και με το μότο η γεύση ενώνει τους δυο λαούς προσπαθούμε να φέρουμε την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα». Όσον αφορά το ιστορικό πιάτο και την ανάγκη να το προστατέψουμε, είπε, πως, «ο πατσάς είναι το brand της πόλης μας και πρέπει να το προστατεύσουμε, να το διαφυλάξουμε, να το πιστοποιήσουμε και να σώσουμε ως κόρη οφθαλμού, για να το φέρουμε εκεί που του αξίζει: Στο τραπέζι σας». Παράλληλα μίλησε και για τη σημαντικότητα της Κωνσταντινούπολης και το πως ο «Τσαρούχας» διατηρεί την προέλευση. «Μια επιχείρηση η οποία τρέχει με την ίδια την ιστορία της πόλης αφουγκράζεται τους ρυθμούς της και φέρνει τις γεύσεις της Πόλης στη πόλη μας», ενώ τόνισε και το μότο του μαγαζιού το όποιο αναφέρεται στη Πόλη και την πόλη μας. «Η γεύση μας ενώνει»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: