Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

''ΕΧΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ''. ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΟΙ ''ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ'' ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!! [ video ]


«Εδώδιμα-Αποικιακά» έγραφαν στις ταμπέλες τους τα παλιά μπακάλικα, αλλά η HVA, η εταιρεία των «Ολλανδών ειδικών» που εμφανίστηκε μετά τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, φαίνεται πως ήρθε να προσθέσει νέα προϊόντα: Πανάκριβα αντιπλημμυρικά έργα, ιδιωτικοποιήσεις υδάτων, καλοπληρωμένες θέσεις δια ολίγους.
Οι Data Journalists επανέρχονται έναν χρόνο μετά τον Daniel για να αποτιμήσουν τον «βίο και την πολιτεία» εν Ελλάδι της HVA η οποία με τις πλάτες της κυβέρνησης, αφού «ξεπέταξε» χωρίς ουσιαστική δημόσια διαβούλευση το Master Plan για τη διαχείριση των υδάτων στην Θεσσαλία, ανέλαβε τώρα και την Κρήτη με αμοιβή χορηγούμενη από την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Η εμπορική εταιρεία HVA αποδεικνύεται μια «Ολλανδέζα από τον Ταύρο».
 
Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλός της είναι ο Μιλτιάδης Γκουζούρης, πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις που διαμορφώθηκαν στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, όταν εκείνος πολιτεύτηκε στον χώρο του «ακραίου κέντρου» μέχρι τελικά να καταλήξει στην Νέα Δημοκρατία. Με την ίδια εταιρεία συνδέεται, όμως και ένα άλλο πρόσωπο με ακόμη πιο ισχυρή παρουσία.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη που είναι σήμερα επικεφαλής του «Υπερταμείου», του φορέα που υλοποιεί την αποχώρηση του Δημόσιου Τομέα υπέρ των ιδιωτών από κρίσιμους τομείς της εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Δημητριάδης διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της HVA, υπό τον κ. Γκουζούρη, από το 2018 έως το 2019 που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές. Λίγα χρόνια νωρίτερα, πάντως, επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι καθώς ο Μ. Γκουζούρης ήταν απλώς σύμβουλος υπό τον Γρ. Δημητριάδη που είχε τοποθετηθεί επικεφαλής στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Πώς κατάφεραν, λοιπόν, δύο Έλληνες “γαλάζια” στελέχη, να βρεθούν επικεφαλής μιας ολλανδικής εταιρείας που ξεκίνησε το 1879 να εμπορεύεται προϊόντα από τις αποικίες σε Ασία και Αφρική;
 
Και επίσης, πώς βρέθηκε μια εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή και το εμπόριο προϊόντων στις πρώην αποικίες, κουβαλώντας και κάποιες ενοχές για τις εποχές εκείνες, να εμφανιστεί για πρώτη φορά εντός ευρωπαϊκής χώρας ως ειδική στην «διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων» και να αναλάβει τις τύχες Θεσσαλίας και Κρήτης;
 
Ολα φαίνεται πως ξεκινούν από το γνωστό δόγμα της “κρίσης που γεννάει ευκαιρίες”. Οι καταστροφικές πλημμύρες του Daniel ξέσπασαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, λίγους μήνες μετά τον θρίαμβο του 41%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κερδίσει μια νέα τετραετία και οι αυτοδιοικητικές εκλογές που πλησίαζαν δεν έδειχναν να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, ακούμε για πρώτη φορά ότι «Ολλανδοί ειδικοί» θα αναλάβουν να σώσουν την Θεσσαλία.
Ξεκινάει και μια επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης ότι οι Ολλανδοί ξέρουν να τιθασεύουν τα νερά. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, ο τότε Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σίγουρος για την επικράτησή του στις εκλογές του Οκτωβρίου, γράφει ότι ενημέρωσε τους «Ολλανδούς επιστήμονες», «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά το.........Η Συνέχεια ΕΔΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: