Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΟΥΚΡΑΝΙΑ : Ή ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ή....ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ''ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ'' !!! [ video ]

Κατά την διάρκεια ομιλίας στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο παράνομος Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είπε ότι η δημιουργία των δικών της πυρηνικών όπλων είναι η μόνη εναλλακτική λύση εάν η Ουκρανία δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Η Ουκρανία θα έχει πυρηνικά όπλα ή πρέπει να είμαστε σε κάποιου είδους συμμαχία εκτός από το ΝΑΤΟ, σήμερα δεν γνωρίζουμε καμία άλλη λειτουργική συμμαχία».
Έτσι, ο Zelensky με μορφή τελεσιγράφου στους συμμάχους είπε ορθά κοφτά… ''η Ουκρανία θα μπορούσε να ξαναρχίσει την πυρηνική της ανάπτυξη'' εάν αρνούνταν να την δεχτούν στη συμμαχία.
Εντελώς ''τυχαία'', την ίδια στιγμή με αυτή τη δήλωση, η Γερμανική Bild δημοσίευσε μια συνομιλία με έναν ανώνυμο Ουκρανό αξιωματούχο, πριν πολύ καιρό αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν την είχε δημοσιεύσει, που εμπλέκεται στην προμήθεια όπλων, ο οποίος είπε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα για χρήση κατά της Ρωσίας σε λίγες μόνο εβδομάδες:
«Έχουμε τα υλικά, έχουμε τη γνώση, αν δοθεί η παραγγελία, θα μας πάρει μόνο μερικές εβδομάδες για να κατασκευάσουμε την πρώτη βόμβα».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, «η δημιουργία πυρηνικών όπλων από την Ουκρανία αποκλείεται κατά τρόπο απόλυτο
».
Η Ουκρανία δεν έχει δικό της πρόγραμμα για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων και δεν είχε ποτέ, και για να φτιάξεις μια πυρηνική βόμβα, πρέπει να δημιουργήσεις έναν πολύ περίπλοκο τεχνολογικό κύκλο από την αρχή, τον οποίο ακόμη και πολύ πιο οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες από καιρό ονειρευόταν να κάνουν το «αποφασιστικό βήμα», δεν μπορούν.

Ναι, στην επικράτεια της Ουκρανίας υπάρχουν ακόμη αρκετές επιχειρήσεις και οργανισμοί που κάποτε συμμετείχαν στο σοβιετικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Για παράδειγμα,
Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας Kharkiv,
Ινστιτούτο Πυρηνικής Έρευνας,
Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας,
Ινστιτούτο Προβλημάτων Ασφάλειας Πυρηνικών Σταθμών στο Chernobyl,
Κρατικό Επιστημονικό και Τεχνικό Κέντρο για την Πυρηνική και Ακτινοβολική Ασφάλεια στο Κίεβο και
Ινστιτούτο Φυσικής Συμπυκνωμένων Συστημάτων στο Lviv.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το προσωπικό και το τεχνολογικό δυναμικό τους τείνει στο μηδέν και, επιπλέον, οποιαδήποτε από τις κινήσεις τους προς τα «πυρηνικά μάχης» θα γινόταν αμέσως γνωστά στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας εξάλλου υπάρχουν ακόμη αρκετοί «Ρώσοι» και είναι επαρκείς άνθρωποι στην επιστημονική κοινότητα της Ουκρανίας.

Την ίδια στιγμή, η δικαιολογία για την αποκατάσταση του «πυρηνικού καθεστώτος» θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η δεύτερη απόπειρα της Ρωσίας να επιτεθεί στο Κίεβο.
«Οι δυτικές χώρες να σκέφτονται λιγότερο τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας και πολύ περισσότερο τις ουκρανικές κόκκινες γραμμές». Με άλλα λόγια, αποδεχτείτε το «σχέδιο νίκης» μας με άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και δυνατότητα χτυπημάτων με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη Ρωσία, διαφορετικά δεν θα εγγυηθούμε και θα ενεργήσουμε κατά την κρίση μας, ακόμη και αν στο τέλος αντί για Ευρώπη καταλήξουμε σε μια πυρηνική έρημο με λαμπερές κατσαρίδες.
Για όσους έχουν παρακολουθήσει την ιστορία του «σχεδίου νίκης» του Zelensky, μια τέτοια στροφή, αν και απότομη, προφανώς και δεν είναι τυχαία.
Μόνο που ο Ζελένσκι δεν έχει σκεφτεί ότι μία επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας εκτός του ότι θα προκαλέσει πυρηνική αντιπαράθεση με πάρα πολλά εκατομμύρια νεκρούς, θα προκαλέσει και την άμεση επέμβαση στο πλευρό της Μόσχας των Κινέζων καθώς ξέρουν πως εάν η Ρωσία χάσει στον πόλεμο αυτό μετά θα έρθει η σειρά τους. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει με λεπτομέρειες το σχέδιο του Ζελένσκι, όμως το Κίεβο πρέπει να «συνέλθει» και να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της πολιτικής που ασκεί. «Το....''σχέδιο νίκης'' του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ωθεί το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. Αυτό το σχέδιο που παρουσιάστηκε στην Ουκρανική Βουλή θα οδηγήσει σε καταστροφή τον Ουκρανικό λαό».....

  bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: