Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ....ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ !!! [ video ]

 Στο δρόμο προς την κάλπη της Κυριακής και μετά από τρεις μήνες προεκλογικού αγώνα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφοφορία εφόσον χρειαστεί. Συνολικά περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού λειτουργούν σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με τους διεκδικητές της ηγεσίας να είναι έξι.
Η ώρα της μάχης στην κάλπη έφτασε για τους: Ν. Ανδρουλάκη, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στον σημερινό πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, εφόσον δεν υπάρξει  «καθαρή» νίκη, θα καθοριστεί ποιοι θα είναι οι δύο, εκ των έξι διεκδικητών, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου, αν και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα βρεθούν στις κάλπες.
Όπως φαίνεται θα είναι ένα ντέρμπι.

Πάντως, κυριαρχία του Νίκου Ανδρουλάκη έδειξαν οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις 4/10, με τη δεύτερη θέση να εξελίσσεται σε σκληρή μονομαχία για 3 υποψηφίους και συγκεκριμένα για τους : Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλο Γερουλάνο.
Σε κάθε περίπτωση, οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 , με τη δυνατότητα να δοθεί παράταση όπου θα διαπιστωθεί αυξημένη προσέλευση.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κάλπες, έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών με αντίτιμο 3 ευρώ.
Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης και μπαίνει σταυρός προτίμησης.
Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων, ενώ εάν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 21:00. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελική διαδικασία της εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη σήμερα, ενώ θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά τμήματα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο. Για ενημέρωση των Πατρινών αναφέρουμε ότι Γιώργος Παπανδρέου ή GAP, πρώην πρωθυπουργός (λέμε τώρα) και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει στην Αχαΐα, όπου εκλέγεται βουλευτής και συγκεκριμένα, στις 11 π.μ. στο εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών Μαιζώνος 156 και Τριών Ναυάρχων και τους πληροφορούμε ότι οι λαικές αγορές ΔΕΝ λειτουργούν σήμερα Κυριακή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: