Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ.....ΦΥΓΑΝ !!! ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΑΤΟ - ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Τουλάχιστον έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών καταδεικνύουν οι παλινωδίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δημοσίευσε στο διαδίκτυο πληροφορίες για τη νέα της πολιτική όσον αφορά δρομολόγια και εισιτήρια, τις οποίες λίγο αργότερα... διέγραψε.
Αργά το απόγευμα η εταιρεία δημοσίευσε ένα κείμενο στον κεντρικό της κόμβο (www.trainose.gr), όπου αφού κάνει μια αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες, κάνει λόγο για δραστικές περικοπές δρομολογίων αλλά και για αυξήσεις στα εισιτήρια.
Οι περικοπές αφορούν πρωτίστως στο δίκτυο της Πελοποννήσου όπου τα μόνα τρένα που θα κυκλοφορούν θα είναι εκείνα του προαστιακού της Αθήνας, που φτάνουν μέχρι το Κιάτο. Δραστικές περικοπές αναφέρονταν και για τη Θεσσαλία, καθώς και για τις γραμμές Θεσ/νίκη - Φλώρινα και Θεσ/νίκη - Αλεξανδρούπολη. Οσον αφορά τα εισιτήρια, δεν υπήρχε αναλυτικός κατάλογος αλλά μόνο δύο αναφορές. Ξεχωρίζει αυτή για το InterCity της γραμμής Αθήνα-Θεσ/νίκη, όπου το εισιτήριο από 36,3 ευρώ ανεβαίνει στα 55,2 ευρώ, σημειώνοντας  αύξηση 52% (!).
Λίγο αργότερα το κείμενο εξαφανίστηκε από το διαδικτυακό κόμβο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ χωρίς να δοθούν εξηγήσεις. Ενδεχομένως η διοίκηση της εταιρείας να ανέκρουσε πρύμναν, ίσως λόγω του ότι δεν υπήρχαν αναλυτικές πληροφορίες στο κείμενο για την τιμολογιακή πολιτική στο σύνολο των γραμμών ή να υπήρξε παρέμβαση από το υπουργείο Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: