Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ.....ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ!!!



Σε μια μοναδική βραδιά που γέμισε με χρώμα, αισθητική, χορό, μουσική και ξέφρενο κέφι την καρναβαλική Πάτρα, ξετυλίχτηκε αυτή της Παρασκευής με την παρέλαση των σχολών χορού της πόλης, που πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Η έμπνευση, η φαντασία, οι συντονισμένες κινήσεις κέρδισαν τις εντυπώσεις σε μια χορογραφημένη παράσταση, που αναστάτωσε ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Η κατάληξη της παρέλασης στην πλατεία Γεωργίου έδωσε τη θέση της στην εκδήλωση «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν…», όπου από την κεντρική σκηνή παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τις σχολές να ξετυλίγουν δεξιοτεχνία, ζωντάνια, φρεσκάδα σε ιδιαίτερα προσεγμένες και ποιοτικές χορογραφίες, που μαγνήτισαν το πολυάριθμο πλήθος που γέμισε την πλατεία καταχειροκροτώντας τους χορευτές και τις χορεύτριες.

Παράλληλα έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» και μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν» οι Πατρινοί θαύμασαν τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Μετά τα άρματα «Φαλακρός Πράκτορας Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ», «Χορευτική Σκηνή-Συρτάκι» και «Της Κακομοίρας», που πρωτοπαρουσιάστηκαν την Τσικνοπέμπτη, παρουσιάστηκαν ο εντυπωσιακός Καρνάβαλος περιτριγυρισμένος από πλήθος ρολογιών, το άρμα με την Πετρούλα να κυνηγά με το μικρόφωνο την Τρόικα και παρόντες τους Γιώργο Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο, Γιώργο Παπακωνσταντίνου κ.α. και το άρμα «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο» εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του παλαιού καλού ελληνικού κινηματογράφου με τους Μίμη Φωτόπουλο, Βασίλη Αυλωνίτη και Τζένη Καρέζη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: