Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ....''10 ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ'' !!! [ video ]

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, λένε οι Κινέζοι, οπότε δεν χρειάζεται καμία παραπάνω λέξη μετά από τις παρακάτω εικόνες. Από νωρίς χθές το απόγευμα, είδαμε στον ουρανό όσα δεν μπορούσαμε να δούμε με την επέλαση της Αφρικάνικης σκόνης. Κατά τα άλλα… η φαντασία μας τα φταίει, η παραπληροφόρηση, οι αρνητές τις κλιματικής αλλαγής, οι θεωρίες συνωμοσίας, κι όσοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι ''φύσηξε'' κι ήρθε η σκόνη, ''ξαναφύσηξε'' και ήρθε η κακοκαιρία από τα βόρεια προάστεια της σφαίρας που γυρίζει αιώνες, αλλά μυαλό δεν βάζουμε… Αυτή δεν είναι κυβέρνηση χώρας. Είναι οι εφτά πληγές του Φαραώ, που ενέσκηψαν στη χώρα.

Έτσι με αυτά και με τα άλλα, εάν δεν βρεθεί ο σύγχρονος ''Μωυσής'' για να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της σημερινής Εξουσίας, οι πληγές του ''Φαραώ'' συνεχώς θα αυξάνουν !!! Ουδέποτε κυβέρνηση δεν συνδέθηκε με τόσες καταστροφές. Από την ημέρα που επανεξελέγη Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίποτε δεν πάει καλά. Η Ελλάδα διαλύεται κατά τμήματα.
Και ο μόνος που δεν δείχνει να μην έχει συναίσθηση των πραγμάτων, είναι ο Πρωθυπουργός. Ή να αδιαφορεί επειδή…πήρε 41% στις εκλογές, όπως διατείνονται σε κάθε επίκριση οι υπουργοί του. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη συνδέεται καθημερινά με τη πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και την παράλυση λειτουργιών, που μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά πάντως υπήρχαν.
Σταδιακά αποκαλύπτεται ότι η κατάσταση στο στράτευμα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Αξιωματικοί καταλήγουν στην παραίτηση απογοητευμένοι από τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να υπηρετήσουν και την κακοδιοίκηση που κλιμακώνεται. Με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς παραιτούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Με αποτέλεσμα να καταρρέει περισσότερο το ΕΣΥ για την αναβάθμιση του οποίου ο Πρωθυπουργού είναι υποσχεθεί ότι θα....«ασχοληθεί προσωπικά».
Στην ουσία ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τις «συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα», ήτοι την μεταφορά σε ιδιώτες, με το αζημίωτο, του έργου που πρέπει να προσφέρει ο κράτος ως κοινονική πολιτική. Μέθοδος που είχε εφαρμοστεί και στον κορωνοϊό, ατυχώς για τους ασθενής και επιτυχώς για τους κλινικάρχες. Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται και Ελληνική διπλωματία, καθώς στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκαν τέσσερις εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες, ενώ την εξωτερική πολιτική ασκεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ως ιδιωτική του υπόθεση.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέσει σε κίνηση την επικοινωνιακή μηχανή του, για να τον προβάλει ως «ηγέτη με διεθνές κύρος» και …βαλκανιάρχη, όταν επί των ημερών του η Ελλάδα έχασε τις ισορροπίες που είχαν δημιουργήσει οι προκάτοχοι του στην περιοχή με πρόσφατο παράδειγμα την Σερβία, ειδικά μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε αντίθεση με τη συνήθεια των κυβερνήσεων να παρουσιάζουν «το έργο των εκατό ημερών τους», η σημερινή θα παρουσιάσει τις εκατό αποτυχίες της. Έτσι θα δικαιωθούν όσοι έλεγαν ότι «η επανεκλογή του είναι η τιμωρία του». Σε διάλυση βρίσκεται, στη δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη και η …αντιπολίτευση. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να του το χρεώσουμε. Ή μήπως ναί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: