Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ Η.Π.Α....ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ !!!


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ “παραμυθιάζει” εδώ και χρόνια την κοινή γνώμη σχετικά με το πραγματικό ύψος του δημόσιου χρέους, που είναι 70 τρισ. δολάρια και όχι 16,9 τρισ. δολάρια, αποφαίνεται ο πανεπιστημιακός Τζέιμς Χάμιλτον από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και δεν είναι ο μόνος. Ο Χάμιλτον υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπολογίζει λανθασμένα το χρέος της, εξαιρώντας ορισμένες υποχρεώσεις της όπως τις κυβερνητικές εγγυήσεις δανείων, την ασφάλεια των καταθέσεων, ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς και το κόστος άλλων κυβερνητικών πόρων. Συνυπολογίζοντας αυτά τα κεφάλαια, το συνολικό ποσό που χρωστάει η κυβέρνηση φτάνει το ιλιγγιώδες νούμερο των 70 τρισ. δολαρίων, λέει ο ίδιος.Ο Ντέιβιντ Γουόκερ, πρώην ελεγκτής και διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την Επιστροφή της Αμερικής, υποστήριξε το ίδιο πράγμα το 2012. Οι οικονομολόγοι Λόρενς Κότλικοφ και Σκοτ Μπερνς προειδοποίησαν σ' ένα άρθρο τους στο Forbes το 2008 τι θα μπορούσε να συμβεί αν η κυβέρνηση δεν περιορίσει τις δαπάνες της: “Ο σεισμός θα έρθει μέσα από μια κατάρρευση στην αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές θα συνειδητοποιούν ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει ο Θείος Σαμ τις μελλοντικές υποχρεώσεις δαπανών είναι να τυπώσει μαζικά χρήμα. Το αποτέλεσμα θα είναι να τιναχτούν στα ύψη ο πληθωρισμός και τα επιτόκια και, κυρίως, η παρατεταμένη μείωση στην παραγωγή και στην απασχόληση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σήμερα. Θα μπορούσε να γίνει αύριο. Αλλά θα γίνει κι εδώ όπως έγινε σε κάθε άλλη χώρα που προσπάθησε να ξοδέψει πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούσε να πληρώσει”.
                     Στα μέσα Οκτωβρίου του 2013 το αμερικανικό χρέος θα αγγίξει το μέγιστο επιτρεπτό όριό του, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, το οποίο καλεί να αυξήσει το πλαφόν πριν από αυτήν την ημερομηνία για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών.
«Αυτήν την ημερομηνία, οι ΗΠΑ θα έχουν αγγίξει το όριο των νόμιμων δυνατοτήτων δανεισμού και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση με τη μόνη ρευστότητα που θα διαθέτει»,  σημειώνει ο κ.  Λου στην επιστολή του προς τους αξιωματούχους του Κογκρέσου.

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέτει τότε μόνον 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνούνται μέχρι σήμερα να αυξήσουν βιώσιμα το όριο του χρέους.

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών» προσθέτει ο κ. Λου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.
Το επόμενο (και όχι το τελευταίο) καθεστώς που έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ και οι δουλικοί εταίροι τους στην Ευρώπη είναι η Συρία του Άσαντ. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα στη χώρα εκ του μηδενός δημιούργησαν έναν δήθεν εμφύλιο πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν πολύ σταθερό και είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Συριακού λαού (και των χριστιανών, οι οποίοι σφάζονται σήμερα από τους ισλαμοφασίστες αντάρτες).
Οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Άσαντ είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Μισθοφόροι από την Λιβύη και άλλες χώρες, ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα, εκπεδευμένοι σε στρατόπεδα εκτός Συρίας από τις ΗΠΑ, Τούρκοι αξιωματικοί, ακόμα και μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν αναφερθεί. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ τροφοδοτούν αφειδώς με οπλισμό τους αντάρτες μέσω Τουρκίας ή/και Ιορδανίας.