Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ....ΑΠΕΡΓΙΑ !!!

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη γενική πανεργατική 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Ο ηλεκτρικός και το μετρό θα κινηθούν μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ, πραγματοποιώντας στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π.μ. και από τις 16:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το τραμ θα κινηθεί από τις 9 έως τις 5 το απόγευμα (δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 17:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας)

Στάση εργασίας για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Θα κινηθούν μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.
Χωρίς ΟΣΕ - Προαστιακό
Χωρίς τρένα ΟΣΕ και του Προαστιακού σήμερα, με τα δρομολόγια να αποκαθίστανται σταδιακά έως το πρωί της Παρασκευής.
Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό δεν θα υπάρχει σύνδεση με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί από ή προς οποιονδήποτε ελληνικό προορισμό λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αύριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία προκειμένου να ενημερωθούν για το εάν και πότε θα γίνουν οι πτήσεις που ακυρώνονται. 
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία, ενώ κλειστά θα είναι και όλα τα εμπορικά λιμάνια. Στην απεργία συμμετέχει η ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Λιμενεργατών.

Η απεργία των ναυτικών θα είναι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με λήξη στις 12.00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Με προσωπικό ασφαλείας ο κλάδος της υγείας
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, οι προνοιακές δομές και γενικότερα ο κλάδος της Υγείας. Με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Στην απεργία συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που καλεί τους γιατρούς να απόσχουν της εργασίας τους.
* Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, αλλά και οι έμποροι ενώ συνεχίζεται και η αποχή των δικηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: