Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ....ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ''ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

Το πρώτο δείγμα γραφής στην εξωτερική πολιτική της έδωσε η νέα ελληνική κυβέρνηση, αρνούμενη να συγκατατεθεί σε Δήλωση καταδίκης της Ρωσίας και στήριξης της νεοφασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου που εξέδωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται και η εφημερίδα «Wall Street Journal», η Αθήνα και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το σκληρό λεκτικό της Δήλωσης στην οποία καταδικάζεται η Ρωσία για την υποστήριξη που παρέχει προς τους αντιφασίστες της ανατολικής Ουκρανίας, με αφορμή την προβοκάτσια στη Μαριούπολη. Παράλληλα, με τη Δήλωση αυτή, καλούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των «28» να εξετάσουν περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Είναι προφανές πως η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιταχθεί τόσο στις τρομοκρατικές πρακτικές των νεοφασιστών του Κιέβου όσο και στην ψυχροπολεμική πολιτική της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.                     
Στις πρώτες του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».
Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: