Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 'Η....ΠΤΩΧΕΥΣΗ. BIG DEAL....ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ !!!

Ενός εκβιασμού, μύριοι έπονται. Και μετά την «πιστωτική ασφυξία» και τον «ξαφνικό θάνατο» των τραπεζών, οι δανειστές επιστρατεύουν τώρα την «χρηματοδοτική ασφυξία», για να πνίξουν την ελληνική κυβέρνηση: Να την εξαναγκάσουν να εφαρμόσει, τελικά, τα μνημονιακά μέτρα που απέρριψε στο τελευταίο Eurogroup.
Το σχέδιο της ασφυξίας ήρθε να επιβεβαιώσει και το Reuters. «Ο στόχος είναι, να αναγκαστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που απέρριψε», δήλωσε στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προϊδεάζοντας για το νέο σφυροκόπημα που θα δεχθεί η κυβέρνηση έως το τέλος Απριλίου.
Με βάση τον ίδιο αξιωματούχο και τον εν λόγω σχεδιασμό, η χαριστική βολή για την Ελλάδα θα έρθει περίπου σε έναν μήνα: Ακόμη κι αν αποπληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, τον Μάρτιο, η Κυβέρνηση, με άδεια τα ταμεία, θα πρέπει να πληρώσει άλλα 8 δισεκατομμύρια τον Απρίλιο – εκ των οποίων τα 6,5 στην ΕΚΤ.
Κρατώντας όλες τις άλλες στρόφιγγες κλειστές (πωλήσεις εντόκων και επιστροφή κερδών της ΕΚΤ), οι δανειστές θα προβάλουν, τότε, ως μόνη λύση την εκταμειυση μέρους της δόσης των 7 δις. Με την απαρέγκλιτη προϋπόθεση, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει σκληρά μέτρα λιτότητας.
«Ο στόχος είναι, να ξαναμπεί λάθρα στο τραπέζι το e-mail Χαρδούβελη και το Μνημόνο που απορρίψαμε», λέει χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, ενώ κύκλοι από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι η πρώτη προτεραιότητα θα ήταν μια ριζική παρέμβαση στο Ασφαλιστικό: Κοινώς, μια νέα μείωση στις συντάξεις – επικουρικές ή κύριες – η οποία δεν προβλέπεται, ούτε στην απόφαση του Eurogroup, ούτε στη λίστα Βαρουφάκη.
Εν ολίγοις, η επιδίωξη των πιστωτών είναι, να ξαναμπεί, από την πίσω πόρτα, σε πλήρη ισχύ το Μνημόνιο και να επαναβεβαιωθεί, ως μονόδρομος, σε όλη την Ευρώπη, το δόγμα της λιτότητας…
Πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: