Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΩΡΙΣ.....''ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ'' ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

Η iplus, σας ενημερώνει ότι έφτιαξε για εσάς τους επαγγελματίες το Free Radio το οποίο είναι ελεύθερο από δικαιώματα του Νόμου 2121/1993, ο οποίος προστατεύει τα πνευματικά & συγγενικά δικαιώματα. Έτσι δεν έχετε την υποχρέωση της καταβολής της «εύλογης αμοιβής» όπως ορίζεται από τον παραπάνω Νόμο, δηλαδή δεν πληρώνεται ΑΕΠΙ & GEA.
Η  iplus, έφτιαξε για εσάς έναν δικτυακό χώρο, με 28 μουσικά κανάλια  όπου μπορείτε να «στρώσετε ένα μουσικό χαλί»  στο κατάστημά σας, απαλλαγμένο από δικαιώματα & ΧΩΡΙΣ να καταβάλετε ούτε ένα €.

Στην κυριολεξία ούτε ένα €.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί και διάφοροι που παρασύρουν τους επαγγελματίες – ιδιαίτερα της Εστίασης -  υποσχόμενοι «μουσική χωρίς δικαιώματα» αλλά εισπράττουν για λογαριασμό τους χρήματα και θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο τον επαγγελματία απέναντι στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (όπως είναι η mad melody) η οποία βρίσκεται ήδη σε σύγκρουση με την ΑΕΠΙ.  gine_melos.jpg
Η ενημέρωση αυτή έγινε μετά από την δημόσια τοποθέτηση του Γενικού δ/ντή της,  κ. Δημήτρη Ξανθόπουλο, στην ημερίδα του συλλόγου Εστίασης & Αναψυχής του Ν. Αχαΐας, παρουσία και του προέδρου της ΠΟΕΣΕ & ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά. (27/4/2015 – Εστιάζοντας στην Εστίαση & την Αναψυχή).

Ποια μουσική δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 2121/1993, και δεν προστατεύει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των δημιουργών και των  εκτελεστών.

Καταρχάς πρέπει να διευκρινίζουμε ότι οι οργανισμοί δικαιωμάτων έχουν δικαίωμα να εισπράττουν αμοιβές μόνο από το μουσικό ρεπερτόριο  που τους έχει ανατεθεί από τους δημιουργούς και ερμηνευτές. Επειδή το τοπίο είναι πολύ θολό και με ευθύνη των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι το Free Radio της iplus,προσφέρει ελεύθερη μουσική.

Γιατί η μουσική μας είναι ελεύθερη?
Η μουσική που η iplus - μέσω του δικτυακού της χώρου προσφέρει στους επαγγελματίες -  είναι χωρίς δικαιώματα και αυτό αναγνωρίζεται τόσο από τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ & GEA, αλλά και από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού & τον ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής ιδιοκτησίας) επειδή έχει άδειες Creative Commons.

Τι είναι οι άδειες Creative Commons?
creative-commons.png
Creative Commons είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του ανοικτού και προσβάσιμου διαδικτύου, καθώς και τη χρήση, διανομή και αξιοποίηση της γνώσης και της δημιουργικότητας, μέσω ελεύθερων αδειών.
Για την προώθηση των στόχων των Creative Commons εργάζονται εθελοντές σε 70 χώρες, στις οποίες έχουν ήδη προσαρμοστεί οι άδειες Creative Commons. Τα Creative Commons International και οι εθελοντές επικεφαλείς των τοπικών ομάδων είναι ανεξάρτητες και ξεχωριστές οντότητες, ωστόσο συνεργάζονται και συνεισφέρουν εξίσου στην προώθηση της υιοθέτησης των αδειών και των εργαλείων που προσφέρουν τα Creative Commons.
Η ιδέα πίσω από τα Creative Commons είναι ότι κάποιος μπορεί να μη θέλει να εξασκήσει όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που του επιφυλλάσσει ο νόμος. Τι συμβαίνει, λοιπόν, τότε;
Τι μπορεί, δηλαδή, να κάνει κάποιος που βγάζει μια φωτογραφία, ηχογραφεί ένα τραγούδι, δημοσιεύει ένα άρθρο στο διαδίκτυο και θέλει να μπορεί κάποιος άλλος να το επαναχρησιμοποιήσει, επεξεργαστεί, χωρίς να ζητήσει την άδεια;
Πιστεύουμε πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για έναν εύκολο αλλά και αξιόπιστο τρόπο να μετατραπεί ο αυστηρός νομικός όρος “υπό την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, σε “υπό την επιφύλαξη κάποιων δικαιωμάτων” (Some rights reserved) ή ακόμα και “χωρίς επιφύλαξη κανενός δικαιώματος” (No rights reserved).
Πολλοί άνθρωποι έχουν καταλήξει από καιρό στο συμπέρασμα ότι η επιδίωξη ολοκληρωτικής προστασίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας εμποδίζει τη διάδοση του έργου τους στο ευρύτερο δυνατό κοινό και δεν τους βοηθά να αποκτήσουν την αναγνώριση που επιθυμούν. Πολλοί επιχειρηματίες και καλλιτέχνες έχουν καταλήξει ότι προτιμούν να βασίζονται σε καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα αντί της ολοκληρωμένης προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας προκειμένου να εξασφαλίσουν καρπούς από την «επένδυση» τους σε δημιουργικότητα. Άλλοι πάλι αισθάνονται ικανοποίηση συνεισφέροντας και συμμετέχοντας σε μια δημιουργική κοινότητα διανόησης (intellectual commons). Ανεξάρτητα από το λόγο, είναι φανερό ότι πολλοί πολίτες του Διαδικτύου θέλουν να μοιράζονται με άλλους το έργο τους, καθώς και τη δυνατότητα άλλοι να επαναχρησιμοποιούν, να τροποποιούν και να διακινούν το ίδιο αυτό έργο.

Σε ποιους επαγγελματίες απευθύνεται?
Είναι βέβαιο ότι η μουσική από το Free Radio της iplus.gr δεν μπορεί να καλύψει επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την μουσική με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση. Δηλαδή Club, music bar και καταστήματα όπου χρησιμοποιούν dj, εκτιμούμε ότι θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν με μια συνοδευτική μουσική που σας προσφέρει η iplus.

Χαρακτηριστικά θα μπορούσε να καλύψει χώρους όπως:
Εστιατόρια – σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία – μπουγατσάδικα – οβελιστήρια – fast food - ταβέρνες – ψαροταβέρνες – κρεπερί – Πιτσαρίες – ζαχαροπλαστεία – καφετέριες – αναψυκτήρια -  εμπορικά καταστήματα – φούρνους  - κομμωτήρια - Σούπερ μάρκετ – ψιλικατζίδικα – Βιβλιοπωλεία - κέντρα αισθητικής, αίθουσες αναμονής (ιατρεία, σταθμούς κλπ).

Μπορώ να πάρω άδεια μουσικών οργάνων από τον Δήμο?
Φυσικά και μπορείς. Με μια υπεύθυνη δήλωση που θα προσκομίσεις την οποία θα βρεις εδώ, θα συμπληρώσεις και θα την καταθέσεις.

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο Free Radio της iplus?
Για να μπορείς να έχεις ΔΩΡΕΑΝ  πρόσβαση των 28 καναλιών ψηφιακού μουσικού ρεπερτορίου, απαλλαγμένων από Πνευματικά & Συγγενικά δικαιώματα, θα μπεις στην σελίδα μας και θα συμπληρώσεις την φόρμα με τα στοιχεία που σου περιγράφει. (πάτα πάνω στη φωτογραφία) 


Μετά από την αποδοχή σου από τον διαχειριστή της iplus, θα είσαι πλέον μέλος και θα μπορείς να μπαίνεις στη σελίδα που περιγράφεται στο banner Free Radio & βρίσκεται στην κορυφή περίπου της ιστοσελίδας μας.

free_radio.jpg

Κινδυνεύω νομικά και να έχουν απαιτήσεις η ΑΕΠΙ & η GEA?
Σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύεις, εφόσον τηρήσεις αυστηρά το ρεπερτόριο που θα βρεις στον δικτυακό μας χώρο Free Radio και δεν παρεκκλίνεις από αυτό. Δεν θα πρέπει να κοροϊδέψεις κανέναν, γιατί τότε λογικά οι Οργανισμοί ΑΕΠΙ & GEA θα απαιτήσουν τα όσα ο Νόμος 2121/1993 τους επιτρέπει.

Προτείνουμε μάλιστα την ίδια Υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώσεις και θα καταθέσεις στον Δήμο για να σου εκδώσει άδεια μουσικών οργάνων, να την κοινοποιήσεις στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και στου δύο οργανισμούς.
Η διεύθυνση της ΑΕΠΙ είναι:
Φραγκοκλησιάς και Σάμου 51, 15125 Μαρούσι –Αθήνα, Τηλ.: 211 10 29000 Fax: 210 6851576 - E-mail: info@aepi.gr

& της GEA:
Λ. Μεσογείων 231 & Δημοκρατίας ΤΚ 154 51, Ν. Ψυχικό τηλ. 801 11 11 432 / 214 41 65 300 -  fax: 210-67.52.829

Σε περίπτωση που κακώς οι υπηρεσίες του δήμου αρνούνται να δώσουν την άδεια μουσικών οργάνων και ισχυρίζονται ότι δεν καλύπτονται από την Υ.Δ. που τους προσκομίζετε, σας παραπέμπουμε στην σελίδα του Ο.Π.Ι. που είναι κυβερνητικό όργανο και έχει αποστείλει στους δήμους την εγκύκλιο που θα βρείτε εδώ.
 
Τέλος μπορείτε να κάνετε χρήση των άλλων 7 μουσικών εμπορικών καναλιών που σας προσφέρει η iplus με την υπηρεσία του Liveradio, που όμως αυτά προστατεύονται από την ΑΕΠΙ & την GEA και θα έχουν οικονομικές απαιτήσεις. Αυτά τα 7 μουσικά κανάλια μπορούν να σας προσφέρουν non stop music για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες στο κατάστημά σας. Το Liveradio μπορείται να το βρείτε εύκολα στην κεντρική μας σελίδα:
www.iplus.gr

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες: 6939870025 10:00 – 12:00 καθημερινώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: