Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η....''ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ'' ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ. ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους μέσω κινητών αλλά και διαδικτύου.
Ειδικότερα, πρόκειται για μια νέα περίπτωση από επιτήδειους, που ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Παρουσιάζονται ως ειδικοί στα χρηματοπιστοτικά και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ρούχα τους, προκειμένου να βρούν λύση γιά τους ίδιους ή για τους οικείους τους !!! Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί στους πολίτες και όχι μόνο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:
– Να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές.
– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.
– Να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.                                                                                                      – Να μην διαπραγματεύονται μαζί τους όταν αντιλαμβάνονται σημάδια υπνηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: