Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ....ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ !!!


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντήσει τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που άρχισε σήμερα στο Παρίσι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Άλλωστε, ήταν μάλλον δύσκολο να διερευνηθούν περιθώρια άμβλυνσης της διμερούς έντασης σε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση τους.
Βαρύς θα πέσει, όπως φαίνεται, ο ρωσικός πέλεκυς στην Τουρκία, αφού τα πρώτα μέτρα οικονομικών «αντιποίνων», που φέρουν την υπογραφή του προέδρου της Ρωσίας είναι εξοντωτικά.
Η Μόσχα υιοθέτησε το Σάββατο μια σειρά από οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, που θα τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κυρίως η εκ νέου εγκαθίδρυση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου (βίζα), η απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, όπως και η απαγόρευση στους Ρώσους εργοδότες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζομένους.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης πως ο Πούτιν είναι ωστόσο πιθανόν να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Παράλληλα, στη Μόσχα μεταφέρεται από την Τουρκία η σορός του πιλότου Όλεγκ Πεσκόφ από το θερμό επεισόδιο. Σήμερα το πρωί αναχώρησε το αεροσκάφος, το οποίο τη μεταφέρει, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η σορός παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές και μεταφέρθηκε χθες από την μεθοριακή περιοχή Χατάι, στην νότια Τουρκία, στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε τελετή παρουσία Ρώσων εκπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: