Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!

Η κυβέρνηση είναι κοντά στη λύση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, συμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός....Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Αν και το ζήτημα δεν ειναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ο Ν. Φίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, και τόνισε: "'Ηδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα, και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα".
Επεσήμανε δε ότι η μείωση της χρηματοδότησης οφείλεται στο γεγονός ότι δόθηκε προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς η τριτοβάθμια μπορεί να βρει χρηματοδότηση και από ερευνητικά προγράμματα.
Πάντως, ο Ν. Φίλης επεσήμανε: "Οι επιστήμονες μας ειναι περιζήτητοι στο εξωτερικό και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα των σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια".
Ακόμη, ο Ν. Φίλης ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να στελεχωθούν απο περισσότερους μεταδιδακτορικούς φοιτητές τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια. Επίσης, εξήγγειλε την ψηφιακή κάρτα φοιτητή, η οποία θα αφορά τη σίτιση των φοιτητών, με στόχο να γίνει πράξη πριν το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: