Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ISIS ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ....Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΥΡΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!! [ video ]

Το «κοινό μυστικό» της διαπλοκής του τουρκικού κράτους με τους τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία, όχι μόνο αυτούς του Μετώπου al-Nosra - με τους οποίους οι δεσμοί είναι δεδομένοι - αλλά και με το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, έρχεται πιο... εύκολα πλέον στο προσκήνιο.Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΙΣΙΣ Αυτό είχε συζητηθεί... διακριτικά κατά την Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αττάλεια, όπου ο Πούτιν παρουσίασε στους ομολόγους του φωτογραφίες των κονβόι που διακινούν το πετρέλαιο των τζιχαντιστών. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Πληθαίνουν οι αναφορές ρωσικών αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης που κατηγορούν τον γιο του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ για μπίζνες με τον ISIS.Αποτέλεσμα εικόνας για χτυπησαν βυτιοφορα οι ρωσοι O Mπιλάλ Ερντογάν είναι ιδιοκτήτης εφοπλιστικών εταιριών, ενώ λέγεται πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές, μεταφέροντας πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ σε ασιατικές χώρες. Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΙΣΙΣΣύμφωνα δε με τον αμερικανό παρουσιαστή Dave Emory, τουρκικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικές ενώσεις κατηγορούν τον γιο του Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί ως «βιτρίνα» το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Αποτέλεσμα εικόνας για χτυπησαν βυτιοφορα οι ρωσοιΣυνέχεια στο θέμα έδωσε το ρωσικό δίκτυο Russia Today, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις σε τουρκικά social media στις οποίες εμφανίζονται φωτογραφίες του υιού Ερντογάν να απολαμβάνει το δείπνο του σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης με φερόμενο ηγέτη του ISIS, που σύμφωνα με κάποιους συμμετείχε στις σφαγές στις πόλεις Homs και Rojava στη Συρία.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΙΣΙΣ
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας», ανέφερε ο D. Cohen, επικεφαλής της υπηρεσίας για την οικονομική κατασκοπεία, «ο ISIS πουλά πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές σε μια σειρά από μεσάζοντες, και Τούρκους, που κατόπιν το μεταφέρουν για να το μεταπουλήσουν. Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, διαταράσσουν τις κερδοφόρες συναλλαγές Τουρκίας – Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Στα τουρκοσυριακά σύνορα, το λαθρεμπόριο πετρελαίου απέφερε έσοδα 500 εκατ. δολ στο ISIS ετησίως, και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του.

Η τιμή πώλησης υπολογίζεται στα 15 -20 δολ ανά βαρέλι, δηλαδή περίπου το 50% της τρέχουσας τιμής που επικρατεί στην νόμιμη αγορά.
Ο γιος του τούρκου Προέδρου, Bilal Erdogan, φέρεται να είναι ένας από τους εγκεφάλους της παράνομης αυτής δραστηριότητας, καθώς έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες που τον βρίσκουν παρών σε συναντήσεις με μαχητές του ISIS.Επίσης, ένα μέρος του πετρελαίου που προέρχεται από το έδαφος δράσης του ISIL πουλήθηκε στους κούρδους στο Ιράκ και μετά στην Τουρκία».
Αποτέλεσμα εικόνας για χτυπησαν βυτιοφορα οι ρωσοι
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ρώσου πρωθυπουργού Ντ. Μεντβέντεφ, οι μεσάζοντες στην Τουρκία δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, αλλά και αξιωματούχοι της Άγκυρας. Η Τουρκία, σημείωσε ο Μεντβέντεφ, προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζεται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS».
The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια: