Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ....ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΛΕΕΙ Ο ΣΕΡΓΚΕ'Ι' ΛΑΒΡΟΦ !!! [ video ]

Αυτό είναι ένα επίσημο τμήμα από το τουρκικό ραντάρ, και η πορεία του ρωσικού αεροπλάνου που καταρρίφθηκε, με κόκκινο χρώμα. Το ρώσικο αεροσκάφος διήλθε για λίγο,  σε ένα μικρό τμήμα του τούρκικου εναέριου χώρου - λιγότερο από δύο μίλια - δύο φορές.
Έχει υπολογιστεί ότι κάθε «εισβολή» στον τουρκικό εναέριο χώρο  διήρκεσε περίπου 10 δευτερόλεπτα, υποθέτοντας ότι το αεροπλάνο πετούσε αργά με 600 μίλ/ώρα.
Το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε να δαπανήσει περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα πάνω από τουρκικό έδαφος και τις δύο φορές μαζί κι αν πετούσε ΑΡΓΑ - όμως οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι προειδοποίησαν το αεροπλάνο να αφήσει τον εναέριο χώρο τους 10 φορές σε 5 λεπτά. Πως είναι δυνατόν?
Στο πράσινο πλαίσιο το σημείο που κατέπεσε...  

Λαβρόφ: Η κατάρριψη φαίνεται να ήταν προσχεδιασμένη πρόκληση. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως δεν είναι στα πλάνα της χώρας του να εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας παρά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, την οποία ωστόσο χαρακτήρισε προσχεδιασμένη πρόκληση.
Σύμφωνα με τον Σ.Λαβρόφ, η Ρωσία πρόκειται να επαναξιολογήσει τις διμερείς σχέσεις της με την Τουρκία μετά την επίθεση στο αεροσκάφος, αλλά δεν προτίθεται να εξαπολύσει πόλεμο. Μάλιστα ενημέρωσε πως την Τετάρτη υπήρξε επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, δείγμα του ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως είπε στην συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η Τουρκία είχε τα στοιχεία δείχνουν πως το μαχητικό που κατερρίφθη βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο. «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ότι η πράξη αυτή ήταν ακούσια. Μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση» τόνισε.
Συνεχίζοντας, δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον Φρανσουά Ολάντ να κλείσει τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ώστε να σταματήσει η τροφοδότηση των μαχητών, ενώ τόνισε πως πωλούνται πετρέλαιο και λάφυρα, ενώ σημειώνεται και εμπόριο οργάνων. «Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την τουρκική επιθετικότητα» σημείωσε ο Λαβρόφ ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για συνεργασία με το «Ισλαμικό Κράτος».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε πολύ περίεργες τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση που συγκάλεσε η Τουρκία, καθώς δεν εκφράστηκαν συλλυπητήρια για την κατάρριψη και επιχειρήθηκε η συγκάλυψη των πράξεων της Τούρκικης Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: