Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΑΝΑΝ....''ΦΤΕΡΑ'' ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! [ video ]

Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport που αναδείχθηκε μειοδότης, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία… Είναι συμφωνία – σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις» επισήμανε μεταξύ άλλων στον Σκάι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
«Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, και δεν είναι και η δουλειά του» τόνισε ο Σ. Πιτσιόρλας. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, γενικός γραμματέας κατά της Διαφθοράς, παραδεχόταν:
"Ερώτηση δημοσιογράφου: Ιδιωτικοποίηση 14 κερδοφόρων περιφερειακών αεροδρομίων, πώληση στην κοινοπραξία Fraport-Slentel. Ηταν κάτι που είχατε καταγγείλει ως αντιπολίτευση. Επιπλέον σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό το θέμα είναι θυγατρική της Lufthansa, η οποία συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της Fraport...
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ό,τι διαπραγματεύτηκε το ΤΑΙΠΕΔ είναι προβληματικό. Πρόκειται για πολύ κακή σύμβαση με πολύ προβληματικά στοιχεία, συμφωνώ απόλυτα. Για τα προβληματικά θα επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: