Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

''ΧΟΡΗΓΙΑ''....ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΗ ΜΙΖΑ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ !!!

Μετά από τρία χρόνια που γίνεται η δίκη του με πολύ αργούς ρυθμούς, ο Τάσος Μαντέλης απολογήθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο. Η υπόθεση αφορά το συνολικό ποσό των περίπου 450 χιλιάδων μάρκων -230 χιλιάδες ευρώ- που έλαβε ο πρώην υπουργός από τη γερμανική εταιρεία, το 1998 και το 2000 , σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS, χρήματα τα οποία κατά τη δικογραφία αποτελούσαν "δώρο" της Siemens για την επιλογή της στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με τη σύμβαση 8002.
Αρνήθηκε ότι πήρε χρήματα για  τα ψηφιακά του ΟΤΕ παρότι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τα 200.000 μάρκα ο πρώην υπουργός τα είχε χαρακτηρίσει χορηγία.
Ο Τ.Μαντέλης, με την έναρξη της δίκης επέστρεψε στο αποκαλούμενο "ταμείο κλεμμένων" επίδικα χρήματα με σκοπό να εφαρμοστεί ο νόμος για ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση, με μείωση της απειλούμενης ποινής η οποία ορίζεται σε 10 έως 20 χρόνια και αφορά περιπτώσεις κατηγορουμένων που ζημίωσαν το Δημόσιο εφόσον "εξαλειφθεί η ζημιά". Από τις προβλέψεις του νόμου εξαιρούνται νυν και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι και μένει να διατυπωθεί η κρίση του Δικαστηρίου αν τελικά ο Τ.Μαντέλης θα τύχει ή όχι των ευνοϊκών προβλέψεων.
Η κύρια δίκη με τους 62 κατηγορουμένους συνεχίζεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: