Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ Wi - Fi ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ....ΑΠΟ 1/1/2016 !!!


Έτοιμη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια δήλωσε η εταιρεία Infosolutions για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν απεριόριστου Wi-Fi σε όλη την Επικράτεια, το οποίο είχε εξαγγείλει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τον Νοέμβριο του 2013 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από 1/1/2016.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, της εγκατάστασης και του τεχνικού ελέγχου για το σύστημα πανελλήνιου Wi-Fi που θα διευκολύνει τις επικοινωνίες των πολιτών. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η ανάθεση του έργου στην Infosolutions έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του τότε πρωθυπουργού ενώ οι τεχνικές εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά.
Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξαν σκέψεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεξέταση της ανάθεσης, όμως τελικά αποφασίστηκε το έργο να προχωρήσει κανονικά καθώς η Infosolutions είχε ήδη καλύψει με καλώδια Ethernet σχεδόν το 95% της Επικράτειας.
Τις ανακοινώσεις της εταιρείας χαιρέτισε με non-paper το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στελέχη του οποίου τόνισαν πως πλέον «η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών».
Τέλος, μιλώντας για τα μελλοντικά πλάνα της Infosolutions, εκπρόσωπός της αποκάλυψε πως έχει ήδη κληθεί να φροντίσει για την προστασία των ιστοσελίδων των τριών εγχώριων τραπεζών που απειλήθηκαν από ομάδα χάκερ. Μάλιστα, τα συνεργεία της εταιρείας έχουν ήδη καλύψει με τσιμέντο τους σέρβερς των τραπεζών ώστε να τους θωρακίσουν από πιθανά «χτυπήματα».
tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια: