Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΕΡΑΣ....ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ !!!


Τον… καθαρό αέρα αποφάσισε να χρεώνει ένα εστιατόριο στην πόλη Ζανγκιάγκανγκ ανατολική Κίνα μεταφέροντας στους πελάτες του το κόστος του καθαρισμού της ατμόσφαιρας, καθώς το νέφος και η αιθαλομίχλη έχουν καλύψει τις τελευταίες εβδομάδες την επαρχία Τσιανγκσού.
Οι διοικούντες την επιχείρηση εστίασης εγκατέστησαν πρόσφατα ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα στο κατάστημά τους, ενώ αποφάσισαν να καλύψουν το κόστος ζητώντας από τους πελάτες να καταβάλλουν επιπλέον 0,15 δολάρια για κάθε τους γεύμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το BBC.
Αν και η χρέωση που καλούνται να πληρώσουν οι επισκέπτες του εστιατορίου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αρκετοί θαμώνες του καταστήματος προχώρησαν σε καταγγελίες κάνοντας λόγο για παράνομη και παράξενη πρακτική.
Μάλιστα, αξιωματούχος της πόλης ανέφερε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ο καθαρός αέρας δεν μπορεί να πουληθεί ως εμπόρευμα, εξηγώντας ότι οι πελάτες του καταστήματος δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα αναπνέουν ή όχι φιλτραρισμένο αέρα.
Οι διοικούντες την επιχείρηση εστίασης εγκατέστησαν πρόσφατα ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα στο κατάστημά τους, ενώ αποφάσισαν να καλύψουν το κόστος ζητώντας από τους πελάτες να καταβάλλουν επιπλέον 0,15 δολάρια για κάθε τους γεύμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το BBC.Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ

Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τοποθετούνται δημόσια, υπέρ ή κατά της χρέωσης.
Μένει πλέον να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση από τις τοπικές αρχές, αλλά και αν οι πελάτες του μαγαζιού θα συνεχίσουν να το προτιμούν, παρά το μικρό «καπέλο» στις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: