Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΝΤ : ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΓΕΛΑΔΑ....ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΓΑΤΑ !!!

Σοβαρές ενστάσεις έχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές επί του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό με πηγές από το εξωτερικό να κάνουν λόγο για "γάτα αντί αγελάδας" που περίμεναν οι θεσμοί.
Τον πρώτο και σκληρό ρόλο φαίνεται πως έχει αναλάβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, του οποίου η συμμετοχή πλέον έχει γίνει αποδεκτή και από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Πολ Τόμσεν έχει αναλάβει ενεργό ρόλο δίνοντας σαφείς οδηγίες στην Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα, εάν πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές έθεσαν ως όρο για την επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου στην Ελλάδα την παράδοση από την Αθήνα συγκεκριμένων δημοσιονομικών στοιχείων για την πρόταση του ασφαλιστικού.

Πηγές σημείωναν πως το ελληνικό σχέδιο δεν είναι κοστολογημένο και σε κανένα σημείο του δεν αναφέρει τον παραμικρό αριθμό.
Στις επισημάνσεις των θεσμών περιέχεται και η απουσία ολοκληρωμένης διαδικασίας για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ενώ διαμηνύεται προς την Αθήνα ότι αύξηση των εργοδοτικών εισφορών είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή στην περίπτωση που ξεπερνά το 1%.

«Αγκάθι» αποτελούν και οι μειώσεις στις συντάξεις, με το ΔΝΤ να ισχυρίζεται ότι όλο το βάρος πέφτει στους νέους συνταξιούχους ενώ προστατεύονται οι αδικαιολόγητα υψηλές παλιές συντάξεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα τις συντάξεις που καταβάλλονται από το ταμείο της ΔΕΗ, που επιχορηγείται με περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: