Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΣ....''ΤΖΕΝΗΣ'' ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. !!! [ video ]

Αν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις κάποιον στην τύχη, αν πιστεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη θα πάρεις την απάντηση που όλοι έχουν έτοιμη. Η Δικαιοσύνη στη χώρα αυτή μοιάζει με τον ιστό της αράχνης. Τα μικρά έντομα μπλέκονται και εξοντώνονται πάνω του, την ώρα που τα μεγάλα τον σκίζουν και συνεχίζουν να πετούν προς την ελευθερία.
Αν στη χώρα αυτή υπήρχε Δικαιοσύνη, ούτε η διαφθορά θα είχε τέτοια έκταση, ούτε αυτοί που την εκπροσωπούν τέτοιο θράσος. Δεν υποστηρίζω πως εισαγγελείς και δικαστές είναι διεφθαρμένοι, αλλά επιμένω πως το χορό στο χώρο της Δικαιοσύνης καταφέρνουν να σέρνουν οι χειρότεροι.Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ Διεφθαρμένοι και «πιασμένοι» λειτουργοί της Δικαιοσύνης, λαδιάρηδες των θεσμών που ποτέ δεν μάθαμε ποιοι είναι, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, καταφέρνουν  να σέρνουν πίσω τους την πλειοψηφία των δίκαιων και έντιμων μέσα από την ισχύ που τους έδωσε η διαφθορά που υπηρέτησαν.
Όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα θεσμικά-συνδικαλιστικά όργανα στη χώρα, έτσι και με αυτά της Δικαιοσύνης, δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση και να αποκαταστήσουν το κύρος της Δικαιοσύνης. Καταναλώνονται σε παραγοντισμό και έκφραση εσωτερικών συσχετισμών.Αποτέλεσμα εικόνας για ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ
Την ώρα για παράδειγμα που η Ελλάδα βοά για τον τρόπο που συντελέσθηκε ένα δικαστικό πραξικόπημα στην υπόθεση Βγενόπουλου, για τον τρόπο που πήρε τη διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών ο Ισίδωρος Ντογιάκος και τον τρόπο που κατά καιρούς ψηφίζονται νόμοι για να καθαρίσουν κάποιοι (όπως ο νόμος των 13 ημερών του Αθανασίου), η Ένωση Εισαγγελέων θεωρεί πως δεν έχει υποχρέωση να πάρει θέση. Περιέργως, όμως, η ίδια Ένωση παίρνει θέση όταν γίνονται αυστηρότεροι νόμοι που αφορούν τη διαφθορά.Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ Έτσι τάσσεται κατά της τροπολογίας που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο και δίνει το δικαίωμα στους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος και Διαφθοράς να χρησιμοποιούν στοιχεία που δεν αποκτήθηκαν νόμιμα, αν αυτά είναι σύμφωνα με κάποιες προϋποθέσεις.            Ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος».
Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα εάν ο πρόεδρος της Ένωσης Κ. Τζαβέλλας και ο γενικός γραμματέας Δ. Ζημιανίτης στη χθεσινή ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε συγκεκριμένη υπόθεση, και εάν ναι, ποια είναι αυτή, καταλήγοντας: «Προς το παρόν… αυτά».                                         Παραιτήσεις στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος                                                     
Οι πέντε εισαγγελείς γράφουν στη δήλωση παραίτησής τους:
«Με την παρούσα υποβάλλουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για λόγους απτόμενους της εσωτερικής λειτουργίας του Δ.Σ. ως συλλογικού οργάνου και δη του τρόπου λήψεως αποφάσεων επί θεμάτων μείζονος σημασίας για τον κλάδο.
Με τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συνεργασία,
Με τιμή,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΔΑΜΗΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΗΣ - ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ».
                                    
Του Κώστα Βαξεβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: