Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ....ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ !!!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέλισσες προσανατολίζονται στον αέρα χρησιμοποιώντας τις κεραίες τους. Εφοπλισμένες με ένα προηγμένο σύστημα προσανατολισμού μπορούν να ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά και να γυρίζουν στο ίδιο ακριβώς σημείο με απίστευτή ακρίβεια μερικών εκατοστών.

Δυστυχώς όμως μετά την έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα και της χρήση σύγχρονης τεχνολογίας οι μέλισσες έρχονται να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές πρόβλημα. Ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κινητά  κ.λ.π) φαίνεται να βλάπτουν πολύ σοβαρά το σύστημα πλοήγησης των μελισσών, και όχι μόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σεξι μελισσοκομοι  Όλα αυτά τα κύματα που ταξιδεύουν γύρω μας και είναι αόρατα στα μάτια μας μπορούν να αποπροσανατολίσουν μια μέλισσα πανεύκολα καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή πίσω στη κυψέλη. Όπως καταλαβαίνεται αυτό σημαίνει θάνατος γι αυτήν εφόσον δεν θα μπορέσει ποτέ να εντοπίσει το σπίτι της!
Σύμφωνα με το πείραμα που πραγματοποιήθηκε, τοποθέτησαν δύο κινητά μέσα σε μια κυψέλη για 15 ημέρες έτσι ώστε να καταγράψουν τις αντιδράσεις και τις απώλειες του μελισσιού. Τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν εξέπληξαν τους επιστήμονες! Οι μέλισσες ξαφνικά άρχισαν να γίνονται επιθετικές δίχως να γνωρίζουν τι ακριβώς τους φταίει. Μέσα σε λίγες ημέρες οι περισσότερες χάθηκαν και η αναπαραγωγή στη κυψέλη έπεσε δραματικά. Πάνω από το 50% του συνολικού πληθυσμού απλώς εξαφανίστηκε.

Αποτέλεσμα εικόνας για σεξι μελισσοκομοι Συνεπώς μετά από αυτή την έρευνα μπορούμε να διαπιστώσουμε την επιρροή που ασκεί η ακτινοβολία στην κοινωνία της μέλισσας. Μήπως όλη αυτή η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει οδηγήσει στην παγκόσμια εξαφάνιση των μελισσών; Μήπως αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που οι επιστήμονες θα πρέπει να προσέξουν; Όπως και να έχει όλοι θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον διότι όπως είπε και ο μεγάλος επιστήμονας Άλμπερτ Αινσταιν "Εάν η μέλισσα εξαφανιστεί από την επιφάνεια της Γης, ο άνθρωπος δεν θα είχε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για να ζήσει". Αποτέλεσμα εικόνας για σεξι μελισσοκομοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: