Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

DEUTSCHE WELLE : ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ....ΙΣΩΣ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Στην αυριανή γενική απεργία στην Ελλάδα κατά του ασφαλιστικού και στην πίεση που βιώνει ολοένα και πιο έντονα η κυβέρνηση Τσίπρα αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο.
«Ήθελε να διώξει για πάντα από την Αθήνα τη μισητή τρόικα πριν από ένα χρόνο, όμως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρατήσει τον λόγο του.
Η τρόικα ζει ακόμη κι αν κανείς μιλάει πλέον για ‘εκπροσώπους των θεσμών’.
Αυτοί δεν είναι πια τρεις αλλά τέσσερεις, διότι έναν ελεγκτή στέλνει επιπλέον και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αυριανή γενική απεργία.
Ίσως κάποιος ισχυριστεί ότι το θέμα με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι… «πταίσμα» μπροστά
  • από τα Μνημόνια που θα καταργούνταν σε ένα νόμο με ένα άρθρο που έγιναν τρίτο Μνημόνιο,
  • από το δημοψήφισμα που από «όχι» έγινε «ναι»,
  • από την επιστροφή της 13ης σύνταξης που έγινε νέες μειώσεις συντάξεων,
  • από την προστασία της πρώτης κατοικίας που έγινε δουλεία στις τράπεζες και πλειστηριασμοί,
«Για την Πέμπτη τα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία. Το ασφαλιστικό θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δοκιμασία για τον Τσίπρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο. Ακόμα και στις τάξεις του κόμματός του συναντά αντιστάσεις. Ο συνασπισμός του Τσίπρα με τους δεξιούς λαϊκιστές ΑΝΕΛ διαθέτει μια πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών – δεν έχει άνεση για να περάσει το ασφαλιστικό. Εάν αποτύχει στο κοινοβούλιο αυτό θα σημάνει το τέλος της διακυβέρνησής του» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: