Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ....ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ !!!

Συγκαλείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού.
Μοναδικό θέμα η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, την οποία βιώνει έντονα η Ελλάδα και στόχος η συναίνεση στις ελληνικές θέσεις, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου.
O Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να διατυπώσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών τις θέσεις που σκοπεύει να αναπτύξει στο Συμβούλιο ΕΕ - Τουρκίας και να ζητήσει συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας.
Βασικός άξονας των θέσεων αυτών είναι ότι η λύση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της ΕΕ με δεσμευτικό τρόπο.

Θα ζητήσει, δηλαδή, από τους εταίρους στην ΕΕ τη συμμετοχή όλων των κρατών - μελών στην κατανομή προσφύγων, όχι σε εθελοντική, αλλά σε υποχρεωτική βάση, ανάλογα με τον πληθυσμό και την οικονομική δύναμη κάθε χώρας.
Ακόμη, η κυβέρνηση επιζητά την επιτάχυνση της μετεγκατάστασης προσφύγων, την καθιέρωση μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν, καθώς και την έγκριση της έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: