Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΜΠΟΥΧΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΡΑΦΕΙ Η BILD !!!

Μπουχτισμένη η Μέρκελ από τα παρακαλετά του Ελληνα πρωθυπουργού άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της χθεσινής συνομιλίας τους που
διήρκεσε 20′.
Η Bild είναι η εφημερίδα που αποκαλύπτει το περιεχόμενο του διαλόγου παρουσιάζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό ως επαίτη που κάθε φορά στα δύσκολα προσφεύγει στη Μέρκελ!
                     Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Bild, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα».
Και συνεχίζει:«Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκλε να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές  στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.
Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.
Oπως μεταδίδει ο Κώστας Συμεωνίδης για λογαριασμό της DW εναλλακτικά το ΔΝΤ ζητά από τους υπόλοιπους πιστωτές ένα σαφέστατο κούρεμα ύψους 200 δις ευρώ! Οι Ευρωπαίοι ωστόσο και κυρίως η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένοι να το δεχθούν. Συνεπώς απομένουν μόνον το προληπτικά μέτρα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης. Χωρίς το ΔΝΤ όμως η συνολική διάσωση της Ελλάδας θα ήταν άκυρη διότι στη σχετική συγκατάθεσή της στο τρίτο πακέτο βοήθειας το φθινόπωρο του 2015, η γερμανική Βουλή είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει, τότε η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να αποφασίσει εκ νέου ή το πακέτο βοήθειας θα ακυρώνονταν. Η Ελλάδας θα χρεοκοπούσε εν ριπή οφθαλμού. Αυτό θα οδηγούσε άμεσα στο Grexit, την έξοδο από το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: