Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ....ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!!

Οι δανειστές και η Αθήνα, για πρώτη φορά, συμφώνησαν σε μια κοινή γραμμή για την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων, έπειτα όμως από έντονη διαμάχη, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung.

Μία συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος είναι εφικτή στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στην Wall Street Journal. «Θεωρώ ότι αυτή η συμφωνία είναι εφικτή εντός εβδομάδων», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέτει κάποια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για αυτή. «Πραγματικά, η ουσία είναι που έχει σημασία», σημείωσε.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σύγκλιση των διαφορετικών θέσεων των πιστωτών σχετικά με τα μέτρα που χρειάζονται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. «Υπάρχει πρόοδος. Υπήρξαν συναντήσεις για να συζητήσουμε τις θέσεις διαφόρων πλευρών και θεωρώ ότι πλησιάζουμε», δήλωσε. 
Liberation: «Οι Έλληνες αργοπεθαίνουν από τη λιτότητα»                                                               
«Οι Έλληνες έχουν απογοητευθεί και ζουν μέρα με τη μέρα» διαπιστώνει σε άλλο σημείο του κειμένου Αθηναίος που διατηρεί την ανωνυμία του. Κάτω από έναν σχεδόν καλοκαιρινό ήλιο, οι καφετέριες είναι γεμάτες «αλλά το πλήθος δεν είναι πραγματικό.Οι περισσότεροι καταναλωτές μένουν επί ώρες με μια μπύρα ή ένα καφέ».
Στις συζητήσεις ελάχιστοι υποστηρίζουν ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά απορρίπτουν όπως πάντα το ΔΝΤ και την Ευρώπη. Τα μαθήματα ηθικής που κάνει η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία συμβούλεψε τους Ελληνες «να σταματήσουν να σέρνουν τα πόδια περιμένοντας να διορθωθούν από μόνα τους τα πράγματα» δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό...
Στις αρχές Απριλίου οι αποκαλύψεις του Wikileaks για τη συνομιλία Τόμσεν και Βελκουλέσκου αύξησαν τα σενάρια περί «ελληνικής χρεοκοπίας» το καλοκαίρι, επιδεινώνοντας έτσι τις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο, το ερώτημα παραμένει: πώς επιβιώνει η Ελλάδα χωρίς ούτε ένα ευρώ οικονομική βοήθεια; Πριν από ένα χρόνο, το ελληνικό σήριαλ έδειχνε να οδηγεί σε ένα σενάριο καταστροφής σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία σε πρόγραμμα. Τον Ιούλιο του 2015 οι κάμερες ολόκληρου του πλανήτη ήταν στραμμένες στην Αθήνα και προδιέγραφαν τα χειρότερα με κλειστές τράπεζες και την χώρα στο όρια της καταστροφής.Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται και τώρα με μια διαπραγμάτευση που κρατάει επτά μήνες και η Ελλάδα μένει μακριά από τις αγορές.
«Η Ελλάδα επιβιώνει γιατί οι κάτοικοί της πεθαίνουν» σημειώνει ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Σεφερτζής και εξηγεί ότι η χώρα αντέχει γιατί υπάρχει φοροκαταιγίδα: μια πλημμύρα φόρων που φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.
«Πάνω από 15 δις μπήκαν στα ταμεία το 2015 και αυτό δίνει πίστωση χρόνου» προσθέτει ο Σεφερτζής. Εξάλλου, 813 εκατομμύρια ομόλογα αγοράστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αλλά αυτή η ανάσα δεν δείχνει να κρατάει για πολύ.
«Το χρήμα από φόρους τελειώνει, καθώς και τα μετρητά που οι άνθρωποι κρατούσαν στο σπίτι. Προσθέστε σε αυτά ότι έρχονται οι νέες δόσεις προς τους δανειστές. Το νέο μπρα ντε φερ που εξελίσσεται μεταξύ δανειστών και Αθήνας δεν γίνεται σε καλές συνθήκες για την Ελλάδα, η οποία είναι εξουθενωμένη από τα συνεχή τελεσίγραφα. Όπως σημείωνε και γνωστή εφημερίδα σε πρόσφατο δημοσίευμά της «η πολιτική που επιβάλλεται στη χώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μόνιμο  σοκ...» Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: