Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

WESTIA 2016 : ΑΥΛΑΙΑ ΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Πολύ μεγάλη ήταν και σήμερα Δευτέρα τελευταία ημέρα της έκθεσης, η προσέλευση στις εκδηλώσεις της τριήμερης κλαδικής έκθεσης WESTIA 2016 που εγκαινιάστηκε το Σάββατο από το γενικό γραμματέα Τουρισμού και ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεράσιμο Ζαχαράτο, στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους ανθρώπους του κλάδου αποδεικνύει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) που καλύπτει μία πραγματική ανάγκη, καθώς οι άνθρωποι του χώρου λαχταρούσαν να δουν μια τέτοιου είδους κινητικότητα - πολλά υποσχόμενη, σε μια περίοδο που ο τουρισμός, παρά τα γενικότερα προβλήματα, γνωρίζει μια άμευ προηγουμένου άνθηση - ν' αναπτύσσεται και στην περιοχή της. Σημειωτέον ότι περισσότεροι από 150 εκθέτες του κλάδου της εστίασης, αναψυχής και τουρισμού παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες, προβάλλοντας ένα κομμάτι της οικονομίας με μεγάλη δυναμική. Στα αξιοσημείωτα της Δευτέρας μπορεί ασφαλώς κανείς να συμπεριλάβει την ευρύτατη απήχηση που είχε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τις 10.00 το πρωί ως τις 13.00, με αντικείμενο το ελληνικό πρωινό, που παρουσιάστηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ενώ αντίστοιχη επιτυχία σημειώνει και η έτερη ημερίδα, που ξεκίνησε στις 13.00, με θέμα το ελληνικό κοκτέιλ και στόχο την τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία cocktail με τη χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης.
13.00 - 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktail
Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία cocktail με τη χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.
Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:
*Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της ελληνικής μικροζυθοποιίας
*Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο
*Η ορθή τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων
*Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος
*Η γευσιγνωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: