Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ''WIKILEAKS'' - ''PANAMA PAPERS'' ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ !!!

«Μέτωπο» υπέρ των δικαιωμάτων των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συνολικά της στάσης του, από Νέα Δημοκρατία - Ε.Βενιζέλο - Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Κινδυνολογία για διεθνή έκθεση της χώρας εξαιτίας των αποκαλύψεων των Wikileaks. Παρά το γεγονός ότι  οι διάλογοι Τόμσεν - Βελκουλέσκου που δημοσιοποίησαν τα Wikileaks έδειξαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κινείται στην λογική της εκβιαστικής εφαρμογής ενός νέου πακέτου μέτρων που θα φέρουν φτωχοποίηση και ανεργία (όπως ακριβώς και η Τρόϊκα το καλοκαίρι του 2015) το ταμείο έχει ήδη έχει βρει τους εγχώριους υπερασπιστές του. Ξεκάθαρο ήταν το σχόλιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Προσπερνώντας το περιεχόμενο των συνομιλιών δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών». Πρόσθεσε μάλιστα πως «κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».
Ακόμη πιο ένθερμος υπερασπιστής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε ακόμη και στο ενδεχόμενο προσφυγής της Κριστίν Λαγκάρντ στην δικαιοσύνη. Οπως υποστήριξε σε δηλώσεις του πως  «έχουμε πάει σε μια τρισχειρότερη θέση και εκθέτουμε τη χώρα διεθνώς σε μια συζήτηση περί του αν είμαστε μια ασφαλής χώρα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ή είμαστε μια χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνικές και να τα δημοσιεύουν αυτά μετά τα Wikileaks».Αποτέλεσμα εικόνας για ο ποταμης Στο «μέτωπο» υπεράσπισης της ιδιωτικότητας του ΔΝΤ και το Ποτάμι αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσε θέτει το ερώτημα: «Ποιος έκανε τις υποκλοπές; Έγιναν από ελληνικές υπηρεσίες ή ξένες υπηρεσίες που δρουν σε ελληνικό έδαφος; Ισχύει το απόρρητο των επικοινωνιών στην Ελλάδα κι από ποιους παραβιάζεται; ». Μάλιστα σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την διαρροή.
Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαρροής. Όπως σημειώνει σε δήλωσή του «τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Από το «πάνελ» των υπερασπιστών των ατομικών δικαιωμάτων των στελεχών του ΔΝΤ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ακραίοι νεοφιελελύθεροι κύκλοι.Αποτέλεσμα εικόνας για αστεια μιραντα ξαφα Ετσι σε άρθρο της η αντιπρόεδρος της Δράσης Μιράντα Ξαφά αναφέρει: «Το γεγονός ότι το όνομα της κ. Velculescu έχει γραφεί με «ελληνική» ορθογραφία στο Wikileaks (VELKOULESKOU), και το γεγονός ότι η συζήτηση καταγράφηκε όταν η ίδια ήταν στο Χίλτον της Αθήνας, δημιουργεί ερωτήματα για το ποιός κατέγραψε την συζήτηση και ποιός την διέρρευσε».                      ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: