Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΣΩΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΝΕΑΡΗ ΠΟΥ....ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ !!!

Το χάρο με τα μάτια της είδε σήμερα νεαρή κοπέλα σε παραλία της Αττικής, όταν η ξαπλώστρα στην οποία καθόταν δίπλωσε ξαφνικά παγιδεύοντας την για δύο περίπου ώρες.

Άνδρες της ΕΜΑΚ που έσπευσαν στο σημείο έδωσαν μάχη να απελευθερώσουν την άτυχη κοπέλα, η οποία είχε διπλωθεί στα δύο, με αποτέλεσμα να εξέχουν από την ξαπλώστρα μόνο τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι της.
«Έμοιαζε με χελώνα καρέτα καρέτα» λένε λουόμενοι που ήταν παρόντες στο συμβάν. «Ευτυχώς τις δίναμε λίγο φρέντο με το καλαμάκι και έτσι κράτησε τις δυνάμεις της.»
Το έργο του σωστικού συνεργείου δυσκόλεψε το γεγονός ότι, μόλις κατάφερναν ανοίξουν λίγο την ξαπλώστρα αυτή ξανάκλεινε απότομα σαν ποντικπαγίδα, ενώ παράλληλα η κοπέλα ήταν αλειμμένη με μεγάλη ποσότητα λαδιού, με αποτέλεσμα να τους γλιστράει όταν την τραβούσαν από τα χέρια ή από τα πόδια.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες η ξαπλώστρα ήταν μεταλλική και πτυσσόμενη, που όπως είναι γνωστό για να στηθεί σωστά απαιτεί 5 άτομα και έναν πτυχιούχο μηχανικό να επιβλέπει.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον 900 άτομα παγιδεύονται σε ξαπλώστρες κάθε χρόνο στις ελληνικές ακτές, ενώ τουλάχιστον άλλα 500 πέφτουν θύματα ομπρελών παραλίας που κλείνουν απροειδοποίητα, παγιδεύοντας τα κεφάλια ανύποπτων λουόμενων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: