Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ : ΕΤΣΙ ΜΠΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!

«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά χρόνια αργότερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπαρόζο θα προσληφθεί από την Goldman Sachs; Νομικά είναι δυνατό, όμως ηθικά θίγεται το πρόσωπο, είναι ηθικά απαράδεκτο», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ .
«Τον κ. Μπαρόζο, δεν ήμουν εγώ αυτός που τον επέλεξε, ορισμένοι θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην επιλογή αυτή», υπογράμμισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που δίνει παραδοσιακά την 14η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.
Οι δεξιοί προκάτοχοί του Ζακ Σιράκ (1995-2007) και Νικολά Σαρκοζί (2007-2012) είχαν συμβάλει στον διορισμό αυτού του συντηρητικού Πορτογάλου το 2004 στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην ανανέωση του διορισμού του το 2009.
Ο Μπαρόζο διηύθυνε την Επιτροπή «τη στιγμή που υπήρξε αυτή η κρίση που προκλήθηκε απ’ αυτά που αποκαλούμε subprimes (σ.σ.: τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου), για τα οποία η Goldman Sachs υπήρξε μια από τις βασικές τράπεζες», υπογράμμισε ακόμη ο Ολάντ στη συνέντευξή του.
Η Γαλλία ζήτησε ήδη την Τετάρτη «επισήμως» από τον Πορτογάλο πολιτικό, ο οποίος είχε ηγηθεί επί 10 χρόνια της Επιτροπής των Βρυξελλών, να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να εργαστεί γι’ αυτή την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: