Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ....ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ !!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον έχει βάσιμους λόγους να αντιμετωπίζει εξαιρετικά φοβικά και αμυντικά μια σειρά υποθέσεων με δικαστικό, οικονομικό και φορολογικό ενδιαφέρον. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μπροστά σε ένα ευρύ συνδυασμό πιθανών εξελίξεων:
  • Κάλυψε τον Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φιγουγράρει στις πάσης φύσεως λίστες, μέχρι αποδείξεως της αθωότητας του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
  • Αποχώρησε από τη Βουλή όταν ψηφιζόταν η τροπολογία περί πολιτικών προσώπων και offshore, ενώ παραμένει ακόμη υπό διερεύνηση ο ρόλος του πρώην «σοφού» της Ν.Δ. για θέματα Ανάπτυξης, Χρήστου Σκλαβούνη, στις πρακτικές που εφάρμοζε το εγχώριο κατάστημα της ελβετικής τράπεζας UBS στην αξιοποίηση μεγάλων κεφαλαίων (ο ίδιος ο κ. Σκλαβούνης δηλώνει, πάντως, ότι δεν σχετίζεται με διαφθορά και διαπλοκή).
Αν επιχειρήσει κανείς να βάλει σε μια αράδα όλα τα πρόσωπα ή τις καταστάσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα, πολιτικά ή προσωπικά, με τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, προκύπτει μία σχεδόν εφιαλτική «γραμμή»: Παπασταύρου – Σκλαβούνης – Γεωργίου – Αλαφούζος – UBS – 65 CD – Siemens – offshore – Σαμαράς – Βενιζέλος – Ψυχάρης – Μαυρίκος. Είναι πολλά τα… μέτωπα. Ισορροπίες τρόμου σε τρία επίπεδα (επιχειρηματικό, μιντιακό, πολιτικό) ταυτόχρονα.
Το πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να βγει αλώβητος από αυτόν το λαβύρινθο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Βοήθειά του, μέρα που είναι…Η ΝΔ του Κυριάκου, του Άδωνη, του Βορίδη, της Ντόρας, των ανθυποστελεχών και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί ποτέ στη χώρα. Αλήθεια! Πότε άλλοτε δεν είχε προσωποποιηθεί με τόση ευκρίνεια η νομοτελειακή σύμπραξη νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς… οι «χρυσαυγίτες της κοινής λογικής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: