Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΡΩΣΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ !!!

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) καταγγέλλει ότι απέτρεψε εντός του Σαββατοκύριακου δύο απόπειρες εισβολής ανδρών των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος τους ήταν να προχωρήσουν σε δολιοφθορές καίριων υποδομών αλλά και αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Κριμαία πριν από τις επερχόμενες εκλογές 
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι εξάρθρωσε «δίκτυο κατασκόπων» - αποτελούμενο και από Ρώσους και από Ουκρανούς υπηκόους - και κάνει λόγο για δυο νεκρούς ένας πράκτορα της FSB κι έναν Ρώσο στρατιώτη κατά την προσπάθεια σύλληψή τους.
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) διέψευσε αμέσως ότι οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν ένοπλη επέμβαση στην Κριμαία, ενώ το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Στρατού έκανε λόγο για «προβοκάτσια». 
«Η Ουκρανία δεν επιχειρεί να ανακαταλάβει διά της βίας το έδαφός της και δεν θα το κάνει» υποστήριξε ο Γιούρι Τάντιτ, σύμβουλος του επικεφαλής της SBU, μιλώντας στο πρακτορείο Interfax-Ukraine.
Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014, μετά από μια στρατιωτική επέμβαση και ένα δημοψήφισμα που καταγγέλθηκε ως παράνομο από το Κίεβο και τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: