Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ''ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ'' Ο....ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!

«Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό, έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος, αλλά η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως «ένας τρόπος υπάρχει, ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές». Είπε επίσης ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών, ενώ τόνισε πως και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο», ενώ διευκρίνισε πως «αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε».
Το πρόγραμμα της ΝΔ δεν είναι στον αέρα, μίλησα για περικοπές φορολογικών συντελεστών με παράλληλη περικοπή δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς για τη μείωση των πλεονασμάτων, υπενθύμισε πως πρώτος έβαλε το θέμα ο ίδιος, ακολούθησε ο Γιάννης Στουρνάρας και στη συνέχεια ο Α. Τσίπρας, όμως ο πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστος και δεν μπορεί να το διαπραγματευτεί με τους εταίρους, τόνισε.
Για το χρέος είπε ότι πράγματι χρειάζεται διευθέτηση αλλά να προηγηθούν άλλα πράγματα, ενώ ερωτηθείς εάν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διευθέτηση του, απάντησε θετικά.
Διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα έχουμε άλλο ιδεολογικό προσανατολισμό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ενώ σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν θα σηκώσει τους τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: