Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΕΡΟΣ....ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

Αντίθετος με τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών είναι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να αναβάλει κάθε τέτοια πρωτοβουλία.
Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε σχετική του απάντηση επισημαίνει: «Τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς- θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας. Τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα όπως όλα τα μαθήματα.
»Η ευθύνη για τα προγράμματα σπουδών ανήκει σύμφωνα με τον νόμο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Είναι λάθος ένα ώριμο αίτημα όπως η αναβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό  σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία, να μετατρέπεται σε αφορμή ακατανόητης αντιδικίας και κινδυνολογίας».
Τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: