Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ....ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΤΣΟΥ !!!

Κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια και τις διαπλεκόμενες τριγωνικές σχέσεις μεταξύ πολιτικής εξουσίας, τραπεζών και μιντιαρχών - εκδοτών, άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται στο φως της δημοσιότητας…
Όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα ο Γιώργος Κύρτσος, ιδιοκτήτης - τότε - της City Press αλλά και της Free Sunday ήδη χρωστούσε δάνεια τα οποία ευεργετικά ή και σκανδαλωδώς είχε συνάψει με πιστωτικά ιδρύματα, που υποτίθεται είχαν προσωπικές εγγυήσεις του ιδίου, κατόρθωνε να παρακάμπτει ακόμη και τα εμπόδια των αρμόδιων στελεχών των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ενώ ο εκδότης χαρακτηριζόταν αφερέγγυος και του απέρριπταν αιτήσεις νέων δανείων, καθώς και εκδόσεις προσωπικών πιστωτικών καρτών, διότι χρωστούσε στις συστημικές τράπεζες υπέρογκα ποσά, τα οποία κι αυτά είχε αποσπάσει μέσω «αμαρτωλών» δανειακών χρηματοδοτήσεων, όχι μόνο δεν του έκαναν απαιτητά τα ληξιπρόθεσμα, αλλά στο τέλος με παρεμβάσεις των διοικητικών συμβουλίων (εν προκειμένω βλ. Attica Bank), του εγκρίνονταν!

Να σημειωθεί ότι έχουν πλέον καταγγελθεί όλες οι δανειακές συμβάσεις του εν λόγω εκδότη και νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας αναμένεται να εκδώσει πόρισμα (στο προσεχές 2μηνο), βάσει του οποίου θα φαίνεται αν πρέπει η υπόθεση να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να διαφανεί αν οι παρεμβάσεις των διοικητικών συμβουλίων ήταν αυτόβουλες ή αν προέρχονταν από πολιτικούς προϊστάμενους (βλ. πρωθυπουργό, αντιπρόεδρο κυβέρνησης, υπουργό Οικονομικών κοκ).

Κι όλα αυτά, την ώρα που εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή - και την Attica bank -, αλλά και η σύγκρουση δύο κόσμων…         

ΠΗΓΗ RPNtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: