Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΚΥΡΟ ΤΟ....''ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ'' ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ !!!

Λιγότερο από το 40% του εκλογικού σώματος συμμετείχε στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, στο οποίο οι Ούγγροι πολίτες κλήθηκαν να αποφασίσουν αν δέχονται ή απορρίπτουν το μερίδιο που αντιστοιχεί στη χώρα τους στην αναλογική μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο.  
Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 3,2 εκατ. πολίτες) όσων ψήφισαν να απέρριψε τις ποσοστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακατανομή των προσφύγων (στηρίζοντας τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν), ωστόσο το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που άγγιξε μόλις το 39,9%, κατέστησε αυτομάτως άκυρο το δημοψήφισμα, καθώς απαιτείτο το 50% συν μία ψήφο προκειμένου να έχει ισχύ.Αποτέλεσμα εικόνας για ουγγαρια φασιστες
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Όρμπαν έσπευσε να κάνει λόγο για «εντυπωσιακό» αποτέλεσμα και να κουνήσει το δάχτυλο στην Ε.Ε. για την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε ότι σκοπεύει να καταθέσει σχετική τροπολογία προκειμένου να καταστεί νόμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Πολιτικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος συνιστά μεγάλη ήττα για τον Όρμπαν, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί ισχυρές πιέσεις τόσο από αριστερά του, όσο και από δεξιά. Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, είναι από τους πιο ανυποχώρητους αντιπάλους της πολιτικής της Ε.Ε. στο προσφυγικό, και τον τελευταίο χρόνο έκλεισε τα νότια σύνορα της Ουγγαρίας υψώνοντας φράκτες με αγκαθωτά συρματοπλέγματα και αναπτύσσοντας χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: