Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΑ....ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΩ ΘΕΣΕΙΣ !!!


Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι μετασκευές των πρώτων «μουσικών λεωφορείων» της Αθήνας προκειμένου να φιλοξενήσουν τους Dj που θα κρατούν συντροφιά στους επιβάτες. Με την κατάργηση των πίσω θέσεων – της λεγόμενης γαλαρίας – έγινε η εγκατάσταση της κονσόλας ώστε πλέον τα λεωφορεία να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ένα επαγγελματικό club.

Ο Dj θα ακολουθούν την play-list που θα τους προμηθεύσει η νεοπροσληφθείσα μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ, αλλά θα μπορούν επίσης να προσαρμόζουν τις επιλογές τους ανάλογα με την περιοχή του δρομολογίου αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Η Dj φροντίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα να φωνάζει προς τους επιβάτες «περνάτε καλάααααα»;


Για παράδειγμα υπάρχουν αυστηρές οδηγίες να αποφεύγουν τα ιδιαίτερα soft κομμάτια όταν το λεωφορείο περνάει από την περιοχή των αντιεξουσιαστών στην περιοχή του πολυτεχνείου διότι είναι πολύ πιθανό να τους εξαγριώσει και να επιτεθούν. Αν κι η playlist που θα επιλέξει η διακεκριμένη μουσικός δεν έχει ακόμη διαρρεύσει, αποτελεί προσωπική εισήγηση του Υπουργού Συγκοινωνιών, Χρήστου Σπίρτζη, όταν στο λεωφορείο εισέρχεται ελεγκτής, απ' τα μεγάφωνα να ακούγεται η αγαπημένη επιτυχία του Παντελή Θαλασσινού, «εισιτήριο στην τσέπη σου».

Τέλος, ανάμεσα στα τραγούδια θα παρεμβάλλονται μικρά σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα ώστε επιτέλους να προβάλλεται και η άποψη της Κυβέρνησης, αφού – όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Συγκοινωνιών – «όλα τα διαπλεκόμενα μέσα έχουν στραφεί εναντίον της και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον λαό».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μουσικές επιλογές της νέας επιμελήτριας θα είναι καθαρά υπερκομματικές (Κραουνάκης, Ζουγανέλη, και άλλοι υπερκομματικοί) μολονότι η ίδια είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως δεν θεωρείται πιθανόν ανάμεσα στους καλλιτέχνες να συμπεριληφθούν ο λεγόμενοι «παραπλανημένοι», που κάποτε υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελευταία τον έχουν αρνηθεί με δηλώσεις τους όπως η Χαρούλα Αλεξίου ή ο Σωκράτης Μάλαμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: